FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJENA CD-UČILICA "RATNICI ZNANJA"

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Nova CD-učilica "Ratnici znanja zaškolsku 2004./2005." predstavljena je danas u Zagrebu.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Nova CD-učilica "Ratnici znanja za školsku 2004./2005." predstavljena je danas u Zagrebu.

To novo nastavno pomagalo zagrebačke tvrtke Markotel sadrži cjelovito gradivo osnovnih škola, s nekoliko tisuća pitanja kojima se igrom dolazi do znanja.

Treće izdanje Učilice devet je mjeseci radilo više od 150 suradnika, a na tom jedinstvenom hrvatskom učilu nalazi se materijal rađen po odobrenu školskom programu, rečeno je na predstavljanju.

Središnji dio jednoipolsatne priredbe bila su prigodna predavanja znanstvenika, a predstavljena su i dva filmska priloga: "Trijumf neznanja" i "U pandžama neznanja" te nova CD-učilica.

Mnoge se ljudske nevolje mogu objasniti manjkom znanja, istaknuo je glavni autor učilice Željko Markota. Mene i moje suradnike zadovoljstvom ispunjava činjenica da stvaramo oružje protiv neznanja, naglasio je i ustvrdio: "Jedina istinska vojska protiv neznanja novači se u osnovnim školama."

Akademik Josip Bratulić istaknuo je da se znanje uvećava kad se dijeli s drugima i da što više znaš otkrivaš da manje znaš, a akademik Vladimir Paar da povijest hrvatske znanosti obiluje vrhunskim otkrićima zbog kojih su neka brda na Mjesecu dobila imena hrvatskih istraživača, poput Andre Mohorovičića i Milutina Milankovića. To je mnogo veće priznanje od Nobelove nagrade, no, na žalost, o njima više znaju stranci nego Hrvati, dodao je.

Svakih pet godina udvostručuje se znanje na Zemlji i za snalaženje u njemu potrebno je usvojiti selektivan izvor novih spoznaja, kazao je.

Hrvatska će napredovati kad znanje postane prvo područje zanimanja javnosti i prva vijest, umjesto sadašnjih senzacija, zaključio je.

U prostor predstavljanja posjetitelji su morali ući kroz "Tunel neznanja", zadimljen, mračan i bučan prolaz s podom u različitim razinama, koji je zorno predočio opasnosti od neznanja.

Projekt "Učilica" u posljednje četiri godine provodi se u znanstveno-obrazovnom programu HTV-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙