FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MIKŠIĆ: MOŽDA NE ODUSTANEM OD KANDIDATURE ZA PREDSJEDNIKA

WASHINGTON, 7. listopada 2004. (Hina) - Boris Mikšić, poslovni čovjekiz SAD-a i neovisni kandidat za predsjednika Hrvatske, koji je najavioda odustaje od kandidature jer ga mediji ignoriraju, rekao je usrijedu da će ipak nastaviti kampanju ukoliko bude mogao ravnopravnokomunicirati kroz medije.
WASHINGTON, 7. listopada 2004. (Hina) - Boris Mikšić, poslovni čovjek iz SAD-a i neovisni kandidat za predsjednika Hrvatske, koji je najavio da odustaje od kandidature jer ga mediji ignoriraju, rekao je u srijedu da će ipak nastaviti kampanju ukoliko bude mogao ravnopravno komunicirati kroz medije.

"Ukoliko nam se pruži prilika da možemo ravnopravno komunicirati kroz medije u tom slučaju bih opet nastavio s kampanjom", rekao je Mikšić hrvatskim novinarima u Washingtonu gdje je na Katoličkom sveučilištu Amerike govorio o izgradnji poslijeratne Hrvatske.

Mikšić je u utorak objavio da će se povući iz kampanje jer nema zadovoljavajuć tretman hrvatskih medija koji ga ignoraju.

"Neovisni kandidat koji se želi takmičiti sa sadašnjim predsjednikom nema nikakve šanse jer ga mediji ne pokrivaju", kazao je novinarima.

Rekao je da je odlučio razmisliti o toj odluci nakon što je u dva dana dobio više od 10.000 poruka iz Hrvatske i hrvatskog iseljeništva u kojem ljudi, kako kaže, izražavaju "šokiranost" njegovim povlaćanjem iz kampanje.

Ocjenjuje da ima dobre izglede na izborima za predsjednika ukoliko prestane "medijska blokada".

Ukoliko se nastavi blokada niti jedan neovisni kandidat neće imati šanse, kaže Mikšić, ocjenjujući da "današnje strukture političara nastoje iskoristiti medije da ostanu na vlasti".

Mikšić je uspješni poduzetnik u SAD-u gdje je prije tridesetak godina došao iz rodnog Zagreba, vlasnik tvrtke Cortec s kojom je dobio niz prestižnih nagrada na razini Minnesote i Sjedinjenih Država, a već desetak godina je i počasni konzul RH u St. Paulu u Minnesoti.

Prvi i jedini iseljenički kandidat za predsjednika Hrvatske Mikšić je, kaže, odlučio postati nakon uspješnog iskustva na hrvatskim parlamentarnim izborima prošle godine. U Hrvatski sabor nije ušao, ali dobijanje 2 posto glasova u Zagrebu i Karlovcu nakon tri tjedna kampanje ocijenio je odličnim rezultatom.

"Ljudi su nas prihvatili jer nudimo nove ideje, nova lica za bolju Hrvatsku", rekao je Mikšić dodajući da na predsjedničkim izborima nailazi na veliku potporu ne samo u Hrvatskoj nego i među Hrvatima u BiH i u iseljenoj Hrvatskoj. Naveo je da se iz SAD-a s obitelji za stalno preselio u Hrvatsku.

Naglasak u Mikšićevoj kampanji je na poboljšanju gospodarstvu gdje se zalaže za jačanje poduzetništva i uvođenje novih tehnologija, povećanje izvoza i smanjenje birokracije što bi trebalo dovesti do podizanja standarda.

Mikšić je uvjeren da Hrvatskoj treba predsjednik koji ima gospodarska znanja i poslovna iskustva poput njega, a ne političar. "Hrvatskoj trebaju nova lica za bolju budućnost", kaže Mikšić ukazujući na primjer glumačke zvijezde Arnolda Schwarzeneggera.

Mikšić sam financira svoju kampanju i kaže da se ne ne želi financijski okoristi političkom karijerom i da ne zastupa nikakve interese i lobije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙