FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU ZABRINUTA ZBOG SLOBODE MEDIJA U RUMUNJSKOJ

BUKUREŠT, 29. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Europska unija (EU)zabrinuta je izvješćima o pokušajima ušutkavanja medija u Rumunjskoj,samo nekoliko dana uoči ključne procjene napretka te zemlje premačlanstvu u Uniji, objavili su u srijedu dužnosnici.
BUKUREŠT, 29. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Europska unija (EU) zabrinuta je izvješćima o pokušajima ušutkavanja medija u Rumunjskoj, samo nekoliko dana uoči ključne procjene napretka te zemlje prema članstvu u Uniji, objavili su u srijedu dužnosnici.

EU i Washington žestoko su kritizirali Rumunjsku zbog niske razine slobode medija, pa će izvješće Europske komisije 6. listopada sasvim sigurno dotaknuti i to pitanje.

Predstavnik EU-a u Bukureštu Jonathan Scheele rekao je da će razina medijskih sloboda u Rumunjskoj biti važan politički kriterij koji ta zemlja mora ispuniti da bi ušla u EU 2007. godine.

Institucije koje nadgledaju medijske slobode i strani diplomati posebno ističu jučerašnju ostavku uvaženog rumunjskog izdavača Cornela Nistorescua na čelu lista Evenimentul Zilei koju tumače kao vladin pritisak na švicarske vlasnike lista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙