FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EUROPSKI DAN PODUZETNIKA 5. I 6. LISTOPADA U ZAGREBU

ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Europski dan poduzetnika, dvodnevnakonferencija o malom i srednjem poduzetništvu, održat će se 5. i 6.listopada u Zagrebu, najavili su danas organizatori.
ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Europski dan poduzetnika, dvodnevna konferencija o malom i srednjem poduzetništvu, održat će se 5. i 6. listopada u Zagrebu, najavili su danas organizatori.

Kako je izvijestila predsjednica Udruge malih i srednjih poduzetnika Katarina Jagić, konferencija pod nazivom 'Poticanje društvene kohezije kroz socijalno poduzetništvo' okupit će stručnjake iz dvanaest zemalja koji će razmijeniti iskustva, prezentirati ideje i rješenja koja mogu pomoći u ubrzanom razvoju poduzetništva.

Po njezinim riječima, dosad je prijavu za sudjelovanje poslalo oko 600 poduzetnika, a očekuje se da će ih na konferenciji biti između 700 i 800.

Zamjenik zagrebačke gradonačelnice Stipe Tojčić dodao je kako je Grad Zagreb prepoznao značaj Europskog dana poduzetnika, na kojemu će imati priliku predstaviti svoja iskustva u provedbi Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva koji je zagrebačka Gradska skupština donijela 2000. godine.

Uz Udrugu malih i srednjih poduzetnika, suorganizatori skupa su njemačka zaklada Konrad Adenauer i Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski u kojoj će skup biti održan.

Europski dan poduzetnika (The European Day of the Enterpreneur - EDE) održava se po preporuci Europske komisije od 1999. godine, a Zagreb je 36. europski grad domaćin.

Inicijativa Europske komisije pokrenuta je kako bi mnogobrojne konferencije o malom i srednjem poduzetništvu koje se održavaju u brojnim europskim gradovima bile organizirane na isti način. Tako se, pojasnila je Katarina Jagić, otvara mogućnost usporedbe njihovih rezultata.

Cilj svake pojedine konferencije je da grad organizator iznese vlastita iskustva u razvoju malog i srednjeg poduzetništva, kako bi se identificirale najbolje prakse u njegovu poticanju i donijele preporuke nadležnim institucijama.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙