FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SMANJENE ZALIHE INDUSTRIJSKIH PROIZVODA

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Zalihe gotovih industrijskihproizvoda pri proizvođačima u hrvatskoj industriji na kraju kolovozabile su za 3,3 posto manje nego na kraju srpnja, objavio je Državnizavod za statistiku.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u hrvatskoj industriji na kraju kolovoza bile su za 3,3 posto manje nego na kraju srpnja, objavio je Državni zavod za statistiku.

U odnosu na prosječno stanje zaliha u 2003. godini zalihe su smanjene 0,4 posto, dok su prema kolovozu prošle godine zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima povećane za 2,4 posto.

U području rudarstva i vađenja na kraju kolovoza zalihe su povećane za 4,6 posto prema stanju na kraju srpnja, dok su u odnosu na kolovoz lani smanjene za 2,8 posto.

U prerađivačkoj pak industriji, zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima na kraju kolovoza bile su 3,6 posto manje nego na kraju srpnja, te 2,7 posto veće nego na kraju kolovoza prošle godine.

Pritom je najveći porast zaliha zabilježen u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 16,5 posto prema srpnju. Zalihe u proizvodnji hrane i pića smanjene su 8,9 posto, u proizvodnji duhanskih proizvoda 4,7 posto te u proizvodnji tekstila, za 0,2 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙