FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MANJI BROJ ZAPOSLENIH U INDUSTRIJI

ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Nastavlja se trend smanjenja brojazaposlenih u hrvatskoj industriji, Ukupan broj zaposlenika u industriji u Hrvatskoj u kolovozu ove godine bio je manji 0,1 posto uodnosu na mjesec prije, a za 1,5 posto u usporedbi s kolovozom 2003.
ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Nastavlja se trend smanjenja broja zaposlenih u hrvatskoj industriji, Ukupan broj zaposlenika u industriji u Hrvatskoj u kolovozu ove godine bio je manji 0,1 posto u odnosu na mjesec prije, a za 1,5 posto u usporedbi s kolovozom 2003.

U usporedbi s prosječnim mjesečnim brojem zaposlenika u 2003. broj zaposlenika u hrvatskoj industriji u kolovozu 2004. manji je za 1,3 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

Istodobno je proizvodnost rada u hrvatskoj industriji razdoblju od siječnja do kolovoza ove godine veća za 6 posto u usporedbi s istim razdobljem 2003.

Na godišnjoj razini, u kolovozu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, prema područjima djelatnosti NKD-a, najveći je pad, za 1,7 posto, zabilježen u prerađivačkoj industriji, dok je broj zaposlenika u rudarstvu i vađenju smanjen za 1,1 posto. Jedino je u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom zaposlenost porasla za blagih 0,2 posto.

Proizvodnost rada u razdoblju od siječnja do kolovoza ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine u prerađivačkoj industriji veća je za 6,5 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom veća je za 4,4 posto. Istodobno je proizvodnost rada u rudarstvu i vađenju smanjena za za 0,4 posto,

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙