FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DEVIZNA TRŽIŠTA U OČEKIVANJU NOVIH AMERIČKIH POKAZATELJA

LONDON, 7. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Unatoč pozitivnim izjavamadužnosnika američke središnje banke Fed koje upućuju na zaključak daće zaoštravanje monetarne politike u SAD-u biti nastavljeno, dolarnije nastavio bilježiti dobitke prema euru i jenu budući ulagačioklijevaju s njegovim kupovinama uoči objave novih ključnihgospodarskih pokazatelja.
LONDON, 7. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Unatoč pozitivnim izjavama dužnosnika američke središnje banke Fed koje upućuju na zaključak da će zaoštravanje monetarne politike u SAD-u biti nastavljeno, dolar nije nastavio bilježiti dobitke prema euru i jenu budući ulagači oklijevaju s njegovim kupovinama uoči objave novih ključnih gospodarskih pokazatelja.

Tako je dolar blago do podneva oslabio prema euru, za 0,13 posto, pa euro stoji 1,2283 dolara.

"S novim podacima o zaposlenosti u SAD-u, mogli bismo biti svjedoci novog uzleta tečaja dolara", ocijenio je valutni strateg ABN Amro, Shahab Jalinoos.

Tečaj eura nije značajnije ojačao nakon što je Europska središnja banka izvijestila da je ostavila ključnu kamatnu stopu u eurozoni na dva posto, kao što se uglavnom na tržištu i očekivalo. Britanska središnja banka također se odlučila ne mijenjati monetarnu politiku,ostavivši ključnu stopu na 4,75 posto.

No, Fed je već tri puta ove godine podignuo kamatnu stopu za prekonoćne pozajmice, koja tako iznosi 1,75 posto.

Dodatno, u srijedu je čelnik podružnice FED-a u ST. Louisu William Poole izjavio kako neutralna razina kamatnih stopa u SAD-u, koja niti potiče gospodarski rast, niti ga ne usporava, vjerojatno leži između tri i pet posto.

Tečaj jena danas se nije značajnije mijenjao, ostavši na 136,6 jena za euro te 111,2 jena za dolar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙