FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DOLAR IZNAD NAJNIŽIH RAZINA U TRI TJEDNA PREMA EURU I FRANKU

LONDON, 13. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Dolar se danas na svjetskimtržištima kretao nešto iznad najnižih razina u zadnja tri tjedna premaeuru i švicarskom franku zabilježenih nakon što je loš podatak oameričkoj inflaciji izazvao sumnje glede daljnjeg porasta kamatnihstopa u SAD-u.
LONDON, 13. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Dolar se danas na svjetskim tržištima kretao nešto iznad najnižih razina u zadnja tri tjedna prema euru i švicarskom franku zabilježenih nakon što je loš podatak o američkoj inflaciji izazvao sumnje glede daljnjeg porasta kamatnih stopa u SAD-u.

U takvim okolnostima dolar trenutno iznosi 1,2253 dolara za euro te 1,2577 franaka. Prema jenu je blago ojačao i trenutno stoji 109,71 jen.

Američki podatak o neočekivanom padu proizvođačkih cijena u SAD-u, objavljen u petak, podržao je očekivanja da bi američka središnja banka Fed mogla odustati od povećanja kamatnih stopa u studenome, a moguće i u prosincu, iako se i dalje uvelike očekuje njihov rast u ovome mjesecu.

Sada tržišta nestrpljivo iščekuju niz novih američkih pokazatelja koji se očekuju u ovome tjednu, od prometa u maloprodaji, potrošačkih cijena i povjerenja potrošača, koje će s velikom pozornošću pratiti s ciljem dobivanja novih dokaza o zdravlju najvećeg svjetskog gospodarstva.

"Proizvođačke cijene zasigurno su uvelike pridonijele smanjenju očekivanja glede podizanja kamatnih stopa. No, i dalje vjerujemo da se sprema njihovo povećanje u rujnu", kazao je Ian Stannard, valutni strateg u BNP Paribasu.

Trgovci kažu da su poticajno na euro djelovale izjave glavnog ekonomista Europske središnje banke (ECB) Otmara Issinga koji je najoštrije dosad upozorio kako ECB s velikom budnošću prati inflaciju. On je kazao da središnja banka s velikom zabrinutošću prati cijene i da neće oklijevati podići kamatne stope ako visoke cijene nafte budu izazivale inflatorne probleme.

Euro je neznatno danas promijenjen u odnosu na jen i trenutno iznosi 134,38 jena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙