FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: zbog prijevara i krivotvorenja osuđeno 17 osoba

ŠIBENIK, 6. listopada 2004. (Hina) - Pred Općinskim sudom u Šibenikudanas je nepravomoćno osuđeno sedamnaestero od devetnaestero Šibenčanakoji su u veljači ove godine uhićeni zbog osnovane sumnje da supočinili kažnjiva djela prijevare i krivotvorenja isprava na štetuviše banaka i osiguravateljskih društava za više milijuna kuna.
ŠIBENIK, 6. listopada 2004. (Hina) - Pred Općinskim sudom u Šibeniku danas je nepravomoćno osuđeno sedamnaestero od devetnaestero Šibenčana koji su u veljači ove godine uhićeni zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjiva djela prijevare i krivotvorenja isprava na štetu više banaka i osiguravateljskih društava za više milijuna kuna.

Prvooptuženi Slaven Prokeš, koji je jedini cijelo vrijeme bio u pritvoru, osuđen je na zatvorsku kaznu od pet godina i šest mjeseci zbog prijevare, krivotvorenja službenih isprava i pomaganja u krivotvorenju s nakanom da nezakonito pribavi imovinsku korist podizanjem zajmova i preprodajom tako kupljenih automobila.

Drugooptuženi Ivica Živković osuđen je na godinu i šest mjeseci zatvora, Ivica Tepić na osam, Ivan Vukšić na sedam, a Fausto Savini na šest mjeseci zatvora.

Ostali su optuženici osuđeni na uvjetne zatvorske kazne po šest mjeseci do godinu i pol dana.

Obrazlažući presudu, sudac Općinskog suda u Šibeniku Živko Pašara naglasio je kako je u postupku nedvojbeno dokazano da su okrivljenici počinili kažnjiva djela za koja su osumnjičena, dodavši kako je svima izrekao minimalne zatvorske kazne predviđene za počinjena djela.

Svi optuženici, kako su danas izjavili oni i njihovi branitelji, žalit će se u zakonskom roku od osam dana i uvjereni su da će im kazne biti smanjene.

U tijeku sudskog postupka sudac Pašara izuzeo je slučaj optuženika Marinka Hrkača koji je u bijegu, te Ivane Petrović radi nastavka istrage u ovom slučaju.

Doznaje se da policija još istražuje varanje banaka lažnim podatcima o visinama plaće i zaposlenju zbog uzimanja zajmova pa će se uskoro pred sudom ponovno naći veći broj osoba koje su tako kupovale automobile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙