FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: U BIH OSUĐEN KRIMINALNI PODUZETNIK IZ HRVATSKE

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Četrdesetosmogodišnji Ranko Pilić izHrvatske, suvlasnik bh. tvrtke "Uzdah" iz Doboja, osuđen je pred SudomBiH na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od četiri i pol godinezbog pranja 13,5 milijuna konvertibilnih maraka, te utaje poreza ikrivotvorenja dokumenata, bilježe banjalučke "Nezavisne novine".
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Četrdesetosmogodišnji Ranko Pilić iz Hrvatske, suvlasnik bh. tvrtke "Uzdah" iz Doboja, osuđen je pred Sudom BiH na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od četiri i pol godine zbog pranja 13,5 milijuna konvertibilnih maraka, te utaje poreza i krivotvorenja dokumenata, bilježe banjalučke "Nezavisne novine".

Zatvorsku je kaznu Piliću "odrezao" sudac Bernard Pierre, zabranivši mu također da u sljedećih deset godina izravno ili neizravno upravlja poduzećem ili sudjeluje u radu neke kompanije, prenosi banjalučki list, napominjući da je istom presudom objavljen i bankrot tvrtke čiji je Pilić suvlasnik.

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ranka Pilića i Tihomira Lukića iz Hrvatske 5. prosinca prošle godine, optužujući ih da su kao suvlasnici tvrtke "Uzdah" zajedno s više od 60 pravnih i fizičkih osoba iz BiH "oprali" 13,5 milijuna KM, krivotvorili dokumente i utajivali porez, navodi list.

Tijekom suđenja zamjenica državnog tužitelja Medžida Kreso dokazala je da je Ranko Pilić u SCG-u četiri puta osuđen za kazneno djelo prijevare a uoči petog suđenja, pobjegao je u RS gdje je pribavio bh. državljanstvo, navodi list.

Utvrđeno je također da je Pilićeva diploma sarajevskog Pravnog fakulteta krivotvorena a tužiteljstvo BiH podnijelo je zahtjev za oduzimanjem državljanstva, što je i odobreno, a podnesena je i kaznena prijava za opetovano krivotvorenje dokumenta, odnosno fakultetske diplome, prenose "Nezavisne novine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙