FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: 22 GODINE ZATVORA ZA TEŠKO UBOJSTVO I SILOVANJE

OSIJEK: 22 GODINE ZATVORA ZA TEŠKO UBOJSTVO I SILOVANJEOSIJEK,22. rujna 2004.(Hina) - Sudsko vijeće osječkog Županijskog sudadanas je, nepravomoćnom presudom, proglasilo krivim Marijana Gavrana(1977.) iz Šodolovaca za kaznena djela teškog ubojstva izkoristoljublja i silovanje te ga osudilo na jedinstvenu kaznu od 22godine zatvora.
OSIJEK,22. rujna 2004.(Hina) - Sudsko vijeće osječkog Županijskog suda danas je, nepravomoćnom presudom, proglasilo krivim Marijana Gavrana (1977.) iz Šodolovaca za kaznena djela teškog ubojstva iz koristoljublja i silovanje te ga osudilo na jedinstvenu kaznu od 22 godine zatvora.

Gavran je bio optužen da je u noći 5. veljače ove godine provalio u osječku pizzeriju "Makalu" te na okrutan način ubio 59-godišnju Katu Bogojević, majku vlasnika tog ugostiteljskog objekta, koja ga je zatekla u provalnoj krađi. Optuženika se teretilo da je unesrećenu ženu udarao po glavi i tijelu šakama, uređajem za gašenje požara i cjepanicom te joj nožem zadao reznu ranu na vratu. Od zadobivenih udaraca Kata Bogojević pala je u besvjesno stanje, nakon čega ju je optuženik silovao, a zbog svih zadobivenih ozljeda ubrzo je preminula.

Sud je ocijenio kako su na temelju predmeta pronađenih na mjestu događaja te vještačenjem odjeće optuženog, na kojoj je pronađena krv ubijene žene, dokazana kaznena djela. U obrazloženju presude sud nije prihvatio optuženikovu obranu da je u noći počinjenja zločina bio alkoholiziran i drogiran te da se zbog toga ničega ne sjeća, ocijenivši kako nalazom sudskog vještaka psihijatra kod Gavrana nisu utvrđene smetnje koje bi ukazivale da se ne sjeća događaja iz optužnice.

Sudsko vijeće je, kao otegotne okolnosti, uzelo u obzir činjenice da je optuženi, pri počinjenju kaznenog djela, iskazao iznimnu bezobzirnost, kao i da je već u nekoliko navrata osuđivan i zatvaran zbog krađa i teških krađa, a što, smatra sud, očito nije rezultiralo pozitivnim promjenama u njegovu ponašanju.

Kao olakotnu okolnost sudsko vijeće optuženiku je uzelo u obzir nalaz psihijatra da je u vrijeme počinjenja ubojstva i silovanja bio smanjeno ubrojiv, a optuženiku je, uz zatvorsku kaznu, izrečena i mjera obveznog psihijatrijskog liječenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙