FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utvrđuje se zakonitost rada supetarskog suda

SPLIT, 22. rujna 2004. (Hina) - Nakon što je protiv predsjedniceOpćinskog suda u Supetru na Braču Ivane Domić prošli tjedan podignutakaznena prijava zbog zloporabe položaja i ovlasti, druga od početkagodine, Ministarstvo je pravosuđa danas u Supetar poslalo tripovjerenstva da utvrdi stanje i zakonitost rada te ustanove, potvrđenoje u Ministarstvu pravosuđa.
SPLIT, 22. rujna 2004. (Hina) - Nakon što je protiv predsjednice Općinskog suda u Supetru na Braču Ivane Domić prošli tjedan podignuta kaznena prijava zbog zloporabe položaja i ovlasti, druga od početka godine, Ministarstvo je pravosuđa danas u Supetar poslalo tri povjerenstva da utvrdi stanje i zakonitost rada te ustanove, potvrđeno je u Ministarstvu pravosuđa.

Iz Uprave Ministarstva za organizaciju i kadrovske poslove poslana su povjerenstva za nadzor sudske uprave, materijalnog i financijskog poslovanja supetarskog suda i provjeru stanja u knjižno-zemljišnom odjelu. U skladu sa svojim ovlastima ona će utvrditi sve činjenice u radu toga suda te, ovisno o rezultatima istrage, poduzeti odgovarajuće mjere.

Protiv predsjednice Općinskog suda u Supetru Ivane Domić policija je u proteklih šest mjeseci podnijela dvije kaznene prijave zbog presuda u vezi s vlasništvom nad zemljištima na Braču, a prošli je tjedan prijavljena da je zloporabila povjerenje stranaka pred sudom te ih donošenjem nezakonite presude 2003. oštetila za 1,650.000 kuna.

U veljači ove godine prijavljena je zbog nezakonite presude donesene u svibnju 2001. po kojoj je 48-godišnjem hrvatskom državljaninu sa širega splitskog područja omogućila stjecanje nekretnina na Braču vrijednih gotovo 583,5 tisuća eura.

Javnosti je poznata i po presudi po kojoj je Branku Beku, poduzetniku iz Varaždina, 2000. na temelju navodna duga od 150 tisuća maraka, koji je od 1995. s kamatama narastao na 1,4 milijuna maraka, dodijelila vlasništvo nad kućom obitelji Ursić u Selcima na Braču koji su zbog toga protiv nje također podnijeli kaznenu prijavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙