FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU SUD ODBACIO PRESUDU KOMISIJE U VEZI AKVIZICIJE WORLDCOMA

LUXEMBOURG, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Europska komisijapogriješila je što je spriječila američkom telekom operatoru Worldcomupreuzimanje rivala Sprinta, objavio je danas europski sud, anulirajućitako akciju poduzetu prije četiri godine.
LUXEMBOURG, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Europska komisija pogriješila je što je spriječila američkom telekom operatoru Worldcomu preuzimanje rivala Sprinta, objavio je danas europski sud, anulirajući tako akciju poduzetu prije četiri godine.

"Sud prve instance smatra da Komisija nije imala ovlasti usvojiti takvu odluku nakon što je prijedlog akvizicije odbačen", stoji u priopćenju suda.

WorldCom je u međuvremenu završio u stečaju, te je ponovno počeo poslovati pod nazivom MCI.

Presuda, u kojoj se zahtijeva od Komisije da plati troškove MCI-ja, značajna je zato što će u budućnosti kompanije biti u mogućnosti izabrati povlačenje iz poslova i prije nego Komisija presudi protiv njih.

MCI nema namjeru ponovno pokrenuti ponudu za preuzimanjem, ali je želio prijašnju presudu poništiti kako mu ne bi smetala u budućim akvizicijama.

"Današnja povoljna presuda osigurat će poštenu i adekvatnu reviziju transakcija u tehnološkim uslugama", izjavila je izvršna potpredsjednica i glavna savjetnica MCI-ja, Stasia Kelly.

Sporazum je blokiralo, uz Komisiju, i američko ministarstvo pravosuđa. Komisija je u svojoj tadašnjoj presudi navela kao razlog protivljenja strah da će europski potrošači biti ovisni o novoj kompaniji za univerzalnu Internet povezanost.

Godinu dana nakon što je odustao od akvizicije, WorldCom je upao u skandal vezan za pogrešno računovodstveno izvješćivanje, u kojem je otkriveno da nedostaje 11 milijardi dolara, što je rezultiralo dosad najvećim svjetskim korporativnim bankrotom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙