FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIVŠI ARMSTRONGOV LIJEČNIK OSUĐEN NA UVJETNU KAZNU

BOLOGNA, 1. listopada 2004. (Hina/DPA) - Talijanski sportski liječnikMichele Ferrari, koji je radio sa šesterostrukim pobjednikom Tour deFrancea Lanceom Armstrongom, osuđen je na jednogodišnju uvjetnu kaznuzbog prijevare i nesavjesnog rada, objavila je danas talijanskanovinska agencija ANSA.
BOLOGNA, 1. listopada 2004. (Hina/DPA) - Talijanski sportski liječnik Michele Ferrari, koji je radio sa šesterostrukim pobjednikom Tour de Francea Lanceom Armstrongom, osuđen je na jednogodišnju uvjetnu kaznu zbog prijevare i nesavjesnog rada, objavila je danas talijanska novinska agencija ANSA.

Ferrarija se teretilo i za raspačavanje dopinga, ali ga je sud u Bologni oslobodio krivnje za to kažnjivo djelo. Ferrari je nakon izricanja presude izjavio da se i dalje osjeća nevinim, te je najavio žalbu.

Glavninu dokaza protiv Ferrarija svojim je svjedočenjem priskrbio biciklist Filippo Simeoni.

"Svi su znali što se događa, ali nitko se nije usudio ništa kazati. Drago mi je da je moje svjedočenje prihvaćeno, posebice nakon što me javno napao Lance Armstrong i mnogi drugi biciklisti", kazao je Filippo Simeoni.

Lance Armstrong, koji je šest godina surađivao sa Ferrarijem, oduvijek je poricao da je uzimao doping.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙