FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: REFORME - KLJUČ ZA USPJEH ZAPADNOG BALKANA

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Zemlje zapadnog Balkana bilježeizvanredan uspjeh kada je riječ o gospodarskim reformama, konstatira urazgovoru za Glas Amerike viši suradnik Brookings Instituta JohannesLinn, bivši zamjenik direktora Svjetske banke za Europu i srednjuAziju.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Zemlje zapadnog Balkana bilježe izvanredan uspjeh kada je riječ o gospodarskim reformama, konstatira u razgovoru za Glas Amerike viši suradnik Brookings Instituta Johannes Linn, bivši zamjenik direktora Svjetske banke za Europu i srednju Aziju.

Linn velikim uspjehom smatra povratak velikog broja izbjeglica u donedavno etnički očišćena područja gdje je u tijeku obnova i poodmaklu obnovu predratne energetske mreže među zemljama bivše Jugoslavije a podsjeća i da je Svjetska banka pokrenula projekt transportnog povezivanja Turske, Bugarske, Makedonije, Srbije i Hrvatske do zapadne Europe, prenosi VOA.

Nisu sve teškoće riješene, naglašava Linn, tvrdeći da su vlasti u državama zapadnog Balkana nedovoljno učinkovite i da su opterećene korupcijom. "Nacionalizam je još uvijek ideja vodilja glavnih političkih stranaka što nužno usporava gospodarsku reintegraciju regije i brže pritjecanje stranih ulaganja”, ističe on u razgovoru za VOA-u.

"Glavni generator relativno brzih reformi u zemljama srednje i istočne Evrope bilo je obećanje da će na kraju tog puta biti primljene u Evropsku Uniju. Zato bih savjetovao vladama i biračima u zemljama Zapadnog Balkana da potraže stranke i ljude na vlasti za koje smatraju da će provesti najefikasnije reforme, ne samo gospodarske već i socijalne i ekološke, koje će osigurati izjednačavanje domaćih standarda s onim europskim", sugerira Linn u razgovoru za postaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙