FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOSOVO: POČELA KAMPANJA ZA PARLAMENTARNE IZBORE

PRIŠTINA,22.rujna.2004(Hina) - Na Kosovu je u srijedu službeno počelaizborna kampanja za parlamentarne izbore koji će se održati 23.listopada. Kosovski i međunarodni dužnosnici pozvali su sudionike namirnu i demokratsku kampanju.
PRIŠTINA,22.rujna.2004(Hina) - Na Kosovu je u srijedu službeno počela izborna kampanja za parlamentarne izbore koji će se održati 23. listopada. Kosovski i međunarodni dužnosnici pozvali su sudionike na mirnu i demokratsku kampanju.

Glasnogovornik Misije OESS-a Sven Lindholm izjavio je da OESS očekuje da svi politički subjekti tijekom kampanje težište stave na pitanja od životne važnosti za građane, kao što su otvaranje radnih mjesta, školstvo, zdravstvo i druga važna pitanja. Buduća vlada i parlament imat će veliku odgovornost za poboljšanje stanja na Kosovu, rekao je glasnogovornik Lindholm.

Pozivajuću na kampanju u mirnom i tolerantnom duhu predsjednik Kosova Ibrahim Rugova, koji je i predsjednik vodeće albanske stranke-Demokratskoga Saveza Kosova, izjavio je da su izbori važni za priznanje neovisnosti Kosova, gospodarski razvoj, stvaranje blagostanja za sve građane i za integraciju Kosova u EU i NATO te za jačanje prijateljstva sa SAD.

Izborna komisija je objavila da će se za 100 zastupničkih mjesta natjecati 32 političke stranke, građanske udruge te da među kandidatima ima i neovisnih.

Srpske političke stranke propustile su službene rokove za kandidiranje svojih predstavnika. No i dalje se očekuje da će one u dogovoru sa službenim Beogradom donijeti odluku o sudjelovanju na izborima. Civilni upravitelj Soeren Jessen Petersen ima ovlasti da im to omogući unatoč nepoštivanju propisa i rokova o prijavljivanju kandidata. Građanska inicijativa Srbije, udruga koja okuplja Srbe s Kosova koji su se privremeno nastanili u Nišu, jedina je pravodobno prijavila svoje kandidate za kosovski parlament.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙