FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BORBA TVRTKI ZA NAKLONOST JUŽNOKOREJSKOG KIA MOTORS-A

BRATISLAVA, 6. listopada 2004. (Hina/TASR) - Borba za pridobivanjenaklonosti južnokorejskog proizvođača automobila Kia Motors uSlovačkoj se nastavlja, no pomakla se s državne razine na potencijalnetvrtke-ugovaratelje, piše slovački dnevni list Pravda.
BRATISLAVA, 6. listopada 2004. (Hina/TASR) - Borba za pridobivanje naklonosti južnokorejskog proizvođača automobila Kia Motors u Slovačkoj se nastavlja, no pomakla se s državne razine na potencijalne tvrtke-ugovaratelje, piše slovački dnevni list Pravda.

Kia planira izgraditi tvornicu automobila u blizini grada Zilina na sjeveru zemlje, pri čemu se pokretanje proizvodnje očekuje pred kraj 2006. Iako je Kia odabrala glavne dobavljače iz Južne Koreje, trebat će joj još desetci podugovaratelja, što je privuklo zanimanje stotine kompanija.

Obzirom da poslovanje kompanija nije ograničeno nacionalnim granicama, tvrtke iz Poljske, Češke i Mađarske također će se natjecati za dobivanje narudžbi. Borba će postati oštrom, a unatoč nastojanjima slovačkih državnih agencija, Kia je ta koja će pri njihovu odabiru imati zadnju riječ. Stoga vjerojatno neće biti ispunjeno obećanje ministra gospodarstva Pavola Ruskoa da će Kia nabavljati 70 posto komponenti za vozila na slovačkom tržištu.

Uspoređujući liste kompanija registriranih na web stranicama slovačke agencije za ulaganja Sario i češke CzechInvest, čini se da češke kompanije mogu više ponuditi Kia Motorsu.

Možda je prerano za strahovanja, smatraju u Slovačkoj. Vjerojatno su stotine slovačkih kompanija već izravno stupile u vezu s južnokorejskim proizvođačem. Sve će biti poznato kada Kia počne s proizvodnjom, no ako ishod bude loš, bit će prekasno tražiti greške.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙