FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SHELL NAJAVIO 45 MILIJARDI DOLARA VRIJEDAN INVESTICIJSKI PLAN

LONDON, 22. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Energetski div Shell objavio jedanas da planira 45 milijardi dolara novih investicija u iduće trigodine te prodaju dijela imovine koja ne čini osnovno poslovanje.
LONDON, 22. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Energetski div Shell objavio je danas da planira 45 milijardi dolara novih investicija u iduće tri godine te prodaju dijela imovine koja ne čini osnovno poslovanje.

Ta britansko-nizozemska kompanija, koja je poljuljala povjerenje ulagača snizivši ove godine nekoliko puta procjene svojih dokazanih naftnih rezervi, objavila je da će većinu novca uložiti u proizvodni dio poslovanja.

Shell cilja od prodaje imovine koja nije dio osnovne djelatnosti do 2006. ostvariti i do 12 milijardi dolara prihoda. Iz te kompanije priopćili su i da im je prišla neimenovana kompanija s ponudom za kupnju njihova globalnog poslovanja s distribucijom i marketingom ukapljenog plinskog goriva.

Prošloga mjeseca Shell je platio oko 150 milijuna dolara kazni nakon istraga koje su utvrdile da je prekršio tržišna pravila smanjivanjem procjena svojih rezervi za 4,47 milijardi barela. Predsjednik uprave Jeroen van der Veer izjavio je da se ta multinacionalka izvukla ih "vrlo teškog razdoblja" te je dodao da neće biti novih revizija zaliha plina i nafte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙