FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ENEL NAJBOLJI PONUĐAČ ZA KUPNJU SLOVAČKIH ELEKTRANA

BRATISLAVA, 1. listopada 2004. (Hina/AP) - Talijanska državnaenergetska kompanija Enel dala je najbolju ponudu za kupnju 66 postoudjela u slovačkom državnom monopolu Slovenske Elektrarne (SE), te bitrebala postati budućim vlasnikom toga udjela, izjavio je danasslovački ministar gospodarstva.
BRATISLAVA, 1. listopada 2004. (Hina/AP) - Talijanska državna energetska kompanija Enel dala je najbolju ponudu za kupnju 66 posto udjela u slovačkom državnom monopolu Slovenske Elektrarne (SE), te bi trebala postati budućim vlasnikom toga udjela, izjavio je danas slovački ministar gospodarstva.

Ministar Pavol Rusko izjavio je da se slaže s odlukom stručnog i savjetodavnog povjerenstva za privatizaciju da udjel bude prodan talijanskoj kompaniji, koja je za njegovu kupnju ponudila 840 milijuna eura.

Taj ugovor još mora odobriti slovački parlament, koji bi o tome trebao raspravljati idući tjedan. Po riječima ministra, Enel je takav 'snažan, strateški partner' kakvog je Slovačka tražila u procesu privatizacije.

Osim Enela, među zainteresiranim kupcima većinskog udjela u tom slovačkom dobavljaču koji proizvodi 85 posto ukupne električne energije u toj zemlji, nalaze se češki CEZ, koji je ponudio 690 milijuna eura, te ruski Inter RAO, s ponuđenih 547 milijuna eura.

Očekuje se da će kupac toga udjela dovršiti izgradnju nuklearne elektrane Mochovce i profitirati od prodaje električne energije tvornicama automobila koje sada u zapadnoj Slovačkoj grade francuski Peugeot Citroen i južnokorejska Kia.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙