FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POSTIGNUT SPORAZUM O SPAŠAVANJU ALITALIJE

RIM, 6. listopada 2004. (Hina/AFP) - Čelnici Alitalije i sindikatizajedno s vladom objavili su sporazum oko plana spašavanja te posrnuletalijanske zrakoplovne kompanije, uklonivši posljednju preprekurješavanjem pitanja isplata naknada zaposlenicima koji će u tomeprocesu ostati bez posla.
RIM, 6. listopada 2004. (Hina/AFP) - Čelnici Alitalije i sindikati zajedno s vladom objavili su sporazum oko plana spašavanja te posrnule talijanske zrakoplovne kompanije, uklonivši posljednju prepreku rješavanjem pitanja isplata naknada zaposlenicima koji će u tome procesu ostati bez posla.

"Glavni ciljevi su postignuti. Sada moramo ponovno pokrenuti poslovanje", kazao je glavni tajnik sindikata Filt-Cgil.

Finalni sporazum odnosi se na 3.700 zaposlenika Alitalije koji će posao izgubiti u sklopu plana restrukturiranja osmišljenog s ciljem spašavanja problemima pogođene zrakoplovne tvrtke od stečaja. Nadalje, omogućit će kompaniji da osigura 400 milijuna eura premostivog zajma koji jamči talijanska država.

U cilju osiguranja toga sporazuma, talijanski ministar za socijalna pitanja Roberto Maroni predložio je da bi oni koji izgube posao u procesu restrukturiranja trebali primati naknade za nezaposlene kroz dvije godine i potom otpremninu u razdoblju od tri godine, kazali su izvori iz sindikata.

Troškovi države u tom petogodišnjem paketu procjenjuju se između 450 i 500 milijuna eura. Svake isplate povrh toga ovisit će o kompanijama i zaposlenicima uključenim u to, kazao je ministar.

Alitalia i sindikati koji predstavljaju njezine zaposlenike već su postigli sporazum posljednjih tjedana o novim ugovorima o radu i planu restrukturiranja za zrakoplovnu kompaniju i pripadajuće zemaljske usluge koje će kasnije biti izdvojene.

Uprava Alitalije trebala bi kasnije danas održati sastanak i odobriti polugodišnje rezultate poslovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙