FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLOVAČKI TELEKOM OTPUŠTA 60 POSTO ZAPOSLENIKA DO 2006.

BRATISLAVA, 5. listopada 2004. (Hina/TASR) - U sklopu nastavljenogrestrukturiranja, Slovački Telecom (ST) podijelit će više od 4.000otkaza u razdoblju od iduće dvije godine, izjavio je glasnogovornik tekompanije.
BRATISLAVA, 5. listopada 2004. (Hina/TASR) - U sklopu nastavljenog restrukturiranja, Slovački Telecom (ST) podijelit će više od 4.000 otkaza u razdoblju od iduće dvije godine, izjavio je glasnogovornik te kompanije.

"Restrukturiranje kompanije započelo je 2000. s ulaskom Deutsche Telekoma (DT), a nastavljena preobrazba je također uznapredovala s razvojem slovačkog telekomunikacijskog tržišta", kazao je Radoslav Bielka. Dodao je da je udio fiksnih linija u kompaniji smanjen na 26 posto, dok je mobilnih porastao na 74 posto.

Broj zaposlenih u ST-u smanjen je s gotovo 13.000 u 2000., na 6.727 krajem prošle godine. Do kraja 2006. njihov bi broj trebao bi biti srezan za daljnjih 60 posto te iznositi svega 2.700 osoba.

Tvrtka će otpuštenim radnicima isplatiti otpremnine. Isto tako, omogućava besplatne tečajeve prekvalificiranja, koja su ranije pomogla gotovo svih bivšim zaposlenicima ST-a da pronađu novi posao.

Kako bi udovoljila novim zahtjevima klijenata, tvrtka je uvela nove tehnologije. ST je uložio u 2004. oko dvije milijarde slovačkih kruna više nego prošle godine, ponajviše u tzv. "mrežu nove generacije".

ST također planira poboljšati svoje korisničke usluge. Tako bi, primjerice, instaliranje nove ADSL linije trebalo trajati tek pet dana kroz dvije godine, dok bi stopa lošeg funkcioniranja trebala biti smanjena na jedan slučaj u deset godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙