FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABOR SUTRA O IZMJENAMA OVRŠNOG ZAKONA

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će 10.sjednicu nastaviti raspravom o konačnom prijedlogu izmjena Ovršnogzakona kojim Vlada predlaže iz ovršnih postupaka isključiti javnebilježnike.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će 10. sjednicu nastaviti raspravom o konačnom prijedlogu izmjena Ovršnog zakona kojim Vlada predlaže iz ovršnih postupaka isključiti javne bilježnike.

Prošlu jesen Sabor je u Ovršni zakon ugradio odredbu koja je javnim bilježnicima omogućavala sudjelovanje u ovrsi, a koja je trebala stupiti na snagu 1. listopada ove godine.

Budući da je ocijenjeno kako spomenuta odredba nije zaživjela u praksi, Vlada od Sabora traži da izmjeni Zakon i javne bilježnike isključi iz ovršnog sustava.

Sabor bi potom trebao raspraviti konačni tekst Zakona o nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja, te predloženu odluku da se 22. rujna proglasi Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama.

Inače, 22. rujna odabran je jer su na taj dan 1999. tijekom brakorazvodne parnice u sudnici zagrebačkog Općinskog suda ubijene tri žene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙