FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIBARI ISTOČNE HRVATSKE TRAŽE POTPORU DRŽAVE

NAŠICE, 1. listopada 2004. (Hina) - Grupacija ribara istočne Hrvatskezatražila je danas potporu države za poslovanje i razvojribnjačarstva.
NAŠICE, 1. listopada 2004. (Hina) - Grupacija ribara istočne Hrvatske zatražila je danas potporu države za poslovanje i razvoj ribnjačarstva.

Grupacija ribara istočne Hrvatske obuhvaća pet ribnjaka, a godišnja je proizvodnja na tim ribnjacima 1500 do 1800 tona konzumne ribe. U normalnim bi okolnostima proizvodnja trebala biti veća od 3000 tona, no problem su zapuštene površine, koje zahtijevaju ulaganja.

Bez potpore države, proizvodnja se ne može povećati, rekao je predsjednik grupacije Zvonko Ibriks nakon današnjeg sastanka grupacije s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Hrvatske gospodarske komore te vodnog gospodarstva.

Sudionici skupa raspravljali su o prijedlogu operativnog programa razvoja akvakulture, koji će biti upućen Vladi RH.

Ibriks je nakon današnjega sastanka bio zadovoljan podrškom resornog ministarstva.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Dragan Kovačević napomenuo je kako su raspravili radnu verziju programa razvitka i konkretne daljnje korake, među kojima je prijedlog nove kreditne linije HBOR-a, koji je prepoznao specifičnosti toga sektora.

Dogovoreno je formiranje povjerenstva koje bi obavljalo monitoring u vezi s kormoranima i štetama koje uzrokuju. Ponovno se razgovaralo i o vodnogospodarskim naknadama koje jednim dijelom opterećuju proizvodnju u akvakulturi, rekao je Kovačević ocjenujući da je taj problem rješiv te će vrlo skoro uslijediti sastanak na tu temu.

(Hina) xnheć yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙