FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Policija je sinoć nastavila akciju traganja za haškim optuženikom Antom Gotovinom i pretražila imovinu još jedne osobe za koju sumnja da mu pomaže u bijegu. Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun kazao je da je u akciji pretražen stan osobe s područja Velike Gorice koja je trenutno na obavijesnom razgovoru u policiji. On nije želio otkriti identitet te osobe, no od izvora bliskog policiji, koji je želio ostati neimenovan, doznaje se da je riječ o Željku Matozanu. Mehun je rekao da je zadarska policija nakon obavijesnog razgovora službeno uhitila Željka Dilbera i Antu Žonija Maksana kojima su jučer ujutro pretražene kuće, automobili i poslovni prostori.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas novinarima u Saboru da o jučerašnjoj policijskoj akciji, u kojoj su privedena trojica prijatelja generala Ante Gotovine, nije bio unaprijed izviješćen. Dodao je da je o akciji bio informiran putem televizije. Mesić ses u Saboru upisao u knjigu žalosti za preminuloga bivšeg saborskog zastupnika i osnivača Hrvatske narodne stranke Srećka Bijelića.

ZAGREB - Ministar obrane Berislav Rončević komentirajući danas, na traženje novinara, umirovljenje pukovnice Dunje Zloić Gotovine je rekao da je utvrđena njezina neperspektivnost po kriteriju godina u činu, odnosno da nije promicana, te je umirovljena s obzirom na njezinu životnu dob i uz sagledavanje ukupnog kadrovskog potencijala. Na novinarski upit radi li se možda o političkoj odluci Rončević je odgovorio da se MORH-ov sustav izdvajanja ne radi po političkim narudžbama i političkim obračunima. Rončević je danas dodjelio pohvale pripadnicima specijalne postrojbe hrvatske Kopnene vojske za osvojena prva mjesta na međunarodnim natjecanjima u Republici Slovačkoj i Republici Mađarskoj.

VUKOVAR - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Andrija Hebrang ocijenio je danas na 6. kongresu hrvatskih bolnica, koji je danas počeo s radom u Vukovaru, da je hrvatski zdravstveni sustav ušao u slijepu ulicu, a izlazak iz nje moguć je jedino uz velike reforme. Dodao je kako se u idućih nekoliko godina zdravstveni sustav pod svaku cijenu mora održati u sadašnjim financijskim okvirima te ga treba pripremiti za usklađivanje s europskim mjerilima u zdravstvenoj zaštiti. Istaknuo je kako u 2005. godini "zdravstvo više ne smije posezati u tuđe proračunske stavke, što je do sada bio slučaj, nego će se morati zadovoljiti sredstvima koja se nalaze u proračunskoj stavci za zdravstvo".

ZAGREB - Hrvatski sabor današnje je zasjedanje počeo raspravom o Izvješću o provedbi Plana razminiranja hrvatskog državnog prostora i utrošenim financijskim sredstvima za 2003., koje bilježi pad broja stradalih od mina u odnosu na prošlu i prethodne godine. Tijekom rasprave saborski klubovi su se, među ostalim, založili za veća sredstva za razminiranje, bolji materijalni položaj pirotehničara te jači nadzor nad miniranim područjima. Klubovi su podržali Vladino Izvješće o provedbi Plana razminiranja u prošloj godini, ali i upozorili da se stalne oscilacije u cijenama razminiranja po četvornom metru i nedovoljna opremljenost pirotehničara mogu loše odraziti na zacrtani cilj - Hrvatska bez mina do 2010.

RAB - Deveti susret ribara Hrvatske obrtničke komore, na kojemu će oko 150 ribara iz svih primorskih županija i predstavnici mjerodavnih ministarstava i znanstvenih ustanova razmatrati aktualna pitanja hrvatskog ribarstva, počeo je danas u Rabu. Predsjednik Ceha ribara Hrvatske obrtničke komore Tonči Božanić uvodno je kazao da su primjenu odluke o proglašenju zaštićenoga ekološko-ribolovnog pojasa Hrvatske spriječili upravo oni koji su uništili taj dio mora i radi kojih je taj pojas i proglašen. Božanić drži da ćemo bez čvrstog stava Vlade u predstojećim pregovorima, da zaštiti hrvatske interese na Jadranu i točnoga roka završetka tih pregovora, i dalje svjedočiti beskrupuloznom uništavanju hrvatskih resursa, a račun za ulazak u Europsku uniju platiti upravo hrvatski ribari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙