FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PETAK 24. RUJNA

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 24. rujna.
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 24. rujna.

RAB - Na 9. Susretu ribara Hrvatske obrtničke komore kroz stručna će se izlaganja razmotriti aktualni trenutak hrvatskog ribarstva, a posebice će biti riječi o ulozi Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka u razvoju hrvatskog ribarstva. Tijekom dvodnevnog skupa razgovarat će se i o primjeni Odluke o proglašenju zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa na Jadranu, zatim o obnovi i modernizaciji hrvatske ribolovne flote do ulaska u EU te o prilagodbi postojeće regulative vezane za ribarstvo, s ciljem povećanja konkurentnosti hrvatskih ribarica na Jadranu. Bit će također riječ o stanju i mogućnostima hrvatske marikulture te mogućnostima kreditiranja i modernizaciji hrvatske ribolovne flote. Organizator susreta na Rabu je Ceh za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo HOK-a. (9,00 sati, Hotel Padova, Rab).

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić potpisat će ugovore o provedbi Projekta "Lokalni projekti razvoja - poduzetnik" s prvih devet županija i 15 banaka koje su se uključile u taj Projekt. "Lokalni projekti razvoja - poduzetnik" sastoji se od nekoliko projekta i to - poduzetništvo žena i mladih, nove tehnologije, projekt branitelji i projekt socijalne usluge. Osnovni cilj ovih projekata je uključivanje u poduzetništvo sve većeg broja mladih, žena te branitelja, a kroz projekte Nove tehnologije i Socijalne usluge potiče se veća konkurentnost gospodarskih subjekata putem modernizacije tehnoloških procesa te poduzetničkih aktivnosti u području socijalnih usluga, skrbi o djeci, starijima i nemoćnim osobama. Nakon potpisivanja ugovora predviđene su izjave za medije (11,45 sati, MINGORP, Vukovarska 78).

BERLIN - Drugog i završnog dana kongresa "Financiranje stanogradnje u tranzicijskim zemljama te zemljama u razvoju - iskustva i izazovi", koji organiziraju Organizacija Ujedinjenih naroda za ljudske naseobine (UNHABITAT) i Europsko udruženje stambenih štedionica, bit će riječi o smjernicama za primjenu rješenja financiranja stanogradnje u tranzicijskim zemljama. Na kongresu sudjeluju predstavnici Europskog udruženja stambenih štedionica, guverneri, predsjednici i članovi nadzornih odbora brojnih svjetskih banaka, međunarodni financijski savjetnici, predstavnici raznih ministarstava, državnih uprava za graditeljstvo i prostorno planiranje, kao i predstavnici stambenih štedionica u Hrvatskoj.

ZAGREB - Zagrebački Agronomski fakultet povodom 85 godina postojanja, organizira središnju proslavu "Dan Agronomskog fakulteta" na kojoj će biti prisutan ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković (13,00 sati, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, Trg Stjepana Radića 4).

ZAGREB - Udruženje korisnika relacijskih baza podataka Hrvatske i Slovenije SQLAdria održat će 25. međunarodnu konferenciju korisnika DB2 baze podataka na kojoj će sudjelovati informatičke i korisničke tvrtke iz te dvije zemlje. Prije početka konferencije biti će održana i konferencija za novinare (9,30 sati, Hotel Palace, Strossmayerov trg 10).

ZAGREB - Predstavnici Udruženja obrtnika Zagreba na konferenciji za novinare govorit će o pripremama za predstojeću 69. modnu reviju zagrebačkih obrtnika "Zlatna igla", koja će se održati 7. studenog u Kristalnoj dvorani zagrebačkog Hotela Opera. (12,00 sati, Udruženje obrtnika Zagreba, Trg Mažuranića 13).

ZAGREB - Petrokemija Kutina, proizvođač mineralnih gnojiva, čađa i proizvoda od gline, ostvarila je u prvom polugodištu ove godine neto dobit od 29,5 milijuna kuna. To je višestruko povećanje neto dobiti u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, kada je iznosila 2,7 milijuna kuna, doznaje se iz izvještaja koji je Petrokemija dostavila Zagrebačkoj burzi. U prvih šest mjeseci Petrokemija je značajno povećala prodaju u inozemstvu, za 21,3 posto, sa lanjskih 267,1 milijuna, na ovogodišnjih 324 milijuna kuna. Istodobno, prihodi od prodaje u Hrvatskoj smanjeni su za malih 0,7 posto, sa 392,4 na 389,7 milijuna kuna. Značajan porast prodaje u inozemstvu, utjecao je i na rast ukupnih prihoda kutinske Petrokemije. Tako su ukupni prihodi u prvih šest mjeseci bili 738,9 milijuna kuna, što je za 7,2 posto više u odnosu na prošlogodišnjih 688,9 milijuna kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙