FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠTETE OD NEDAVNIH URAGANA PROCJENJENE U VISINI 50 MLRD USD

MUENCHEN, 29. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Njemački reosiguravatelj MunichRe danas je objavio da je niz uragana koji je nedavno pogodioatlantsku i pacifičku regiju izazvao gospodarske štete procijenjene uvisini 50 milijardi američkih dolara, što bi moglo ugroziti zaradu tekompanije u ovoj godini.
MUENCHEN, 29. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Njemački reosiguravatelj Munich Re danas je objavio da je niz uragana koji je nedavno pogodio atlantsku i pacifičku regiju izazvao gospodarske štete procijenjene u visini 50 milijardi američkih dolara, što bi moglo ugroziti zaradu te kompanije u ovoj godini.

U svojem priopćenju kompanija navodi da je Munich Re Group "manje pogođen" olujama nego se ranije mislilo. "Dok primarni osiguravatelji nisu uopće pogođeni, njihovi reosiguravatelji trenutno očekuju teret gubitaka od oko 500 milijuna eura prije oporezivanja", stoji u tvrtkinom priopćenju.

Član uprave Munich Rea zadužen za osiguranje kompanija, Stefan Heyd upozorio je da bi ciljana zarada kompanije u ovoj godini mogla biti pogođena. "Iako je slika o gubitcima sada povoljnija, ukupni teret uključujući gubitke izazvane uraganom Jeanne uvelike će otežati ostvarivanje ovogodišnjih ciljanih dvije milijarde eura zarade nakon oporezivanja", kazao je Heyd.

Po izračunima koje je izradio Munich Re, gospodarske štete tijekom sezone oluja na Atlantiku i Pacifiku procijenjene su u visini 50 milijardi dolara, pri čemu su gubitci pokriveni osiguranjem procijenjeni na između 20 i 35 milijardi dolara.

Obzirom na vlastitu izloženost, Munich Re očekuje odštetne zahtjeve u vrijednosti 75 milijuna eura od uragana Charley, 65 milijuna eura za Frances i 215 milijuna za Ivan. Procjenjuje se da će mu uragan Jeanne prouzročiti troškove između 80 do 100 milijuna eura. Tajfuni Songda i Chaba izazvali su Munich Reu troškove koji se procjenjuju u iznosu 40 milijuna eura, izvijestila je kompanija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙