FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HABSBURZI UZVITLALI PRAŠINU U AUSTRIJSKOJ JAVNOSTI

ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik austrijskog parlamentaAndreas Khol otklonio je kritike austrijske javnost na račun svogsudjelovanja na svečanosti beatifikacije posljednjeg habsburškogvladara Karla I. u Vatikanu, podsjećajući da će u njoj sudjelovati ivisoki državni predstavnici Slovačke, Mađarske i Hrvatske, navodiaustrijska agencija APA.
ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik austrijskog parlamenta Andreas Khol otklonio je kritike austrijske javnost na račun svog sudjelovanja na svečanosti beatifikacije posljednjeg habsburškog vladara Karla I. u Vatikanu, podsjećajući da će u njoj sudjelovati i visoki državni predstavnici Slovačke, Mađarske i Hrvatske, navodi austrijska agencija APA.

"Mađarsku će predstavljati predsjednica mađarskog parlamenta Katalin Szili a Hrvatsku premijer Ivo Sanader", ističe Khol u razgovoru za austrijsku agenciju, upozoravajući da "u tim zemljama nije došlo ni do kakve rasprave o njihovu sudjelovanju u svečanosti beatifikacije".

"Unutarnja je stvar katoličke crkve koga će proglašavati blaženim. Ne želim ocjenjivati beatifikaciju ali ne shvaćam otvorenu ili prikrivenu kritiku na račun bivše vladajuće obitelji Habsburg", napominje predsjednik Gornjeg doma austrijskog parlamenta za APA-u.

Na misi na Trgu svetog Petra u Rimu u nedjelju 3. listopada sudjelovat će - uz papu Ivana Pavla II - i bečki nadbiskup kardinal Christoph Schoenborg i biskup Graza Egon Kapellari te brojni biskupi iz cijele Europe, uključujući i mađarskog nadbiskupa kardinala Petera Erdoea i podpredsjednika češke biskupske konferencije Dominika Duke, najavljuje APA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙