FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: BIH NE TREBA PODUPIRATI OKUPACIJSKI REŽIM U IRAKU

ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Bosna i Hercegovina ne bi trebalasudjelovati u misiji u Iraku koja služi nastavku okupacijskog režima,kritizira u razgovoru za austrijsku agenciju APA bivši bh. premijerHaris Silajdžić odluku Predsjedništva BiH o slanju u Irak bh. vojnikaradi potpore koalicijskim snagama pod vodstvom SAD-a.
ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Bosna i Hercegovina ne bi trebala sudjelovati u misiji u Iraku koja služi nastavku okupacijskog režima, kritizira u razgovoru za austrijsku agenciju APA bivši bh. premijer Haris Silajdžić odluku Predsjedništva BiH o slanju u Irak bh. vojnika radi potpore koalicijskim snagama pod vodstvom SAD-a.

Iz istog razloga valja odbiti i najavu tročlanog bh. predsjedništva o slanju u Bagdad stručnjaka za razminiranje, ističe Silajdžić: "Stvar je u principu - zato i nije bitno šaljemo li jednog vojnika ili njih 20", tumači on za APA-u, dodajući da je spomenuta odluka "kao takva pogrešna".

U razgovoru za austrijsku agenciju Silajdžić je izvješća o islamističkim teroristima u BiH proglasio "grubo pretjeranima". Humanitarne organizacije iz arapskih država odigrale su, doduše, određenu ulogu u BiH, pri čemu njihove djelatnosti nisu bile uvijek jasne, priznaje on.

Ipak, Silajdžić brani odluku o prihvaćanju angažmana islamskih boraca, nazvanih "mudžahedinima", u ratu u BiH "kao jedinu mogućnost da se u uvjetima genocida osigura opstanak Bosne i bosanskog stanovništva", prenosi APA.

Cilj članaka o opasnosti islamističkog teriroima, koji se pojavljuju ponajprije u Srbiji i u Hrvatskoj, jest omesti Bosnu na njezinu putu u EU i stigmatizirati tradicionalno umjereni bosanski islam, naglašava Silajdžić za APA-u, tvrdeći da je stanje u Bosni "sigurnije nego u većini drugih europskih velegradova".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙