FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

REAKCIJE NA OSLOBAĐANJE OTETIH TALIJANKI

VATIKAN/RIM/BRUXELLES, 28. rujna 2004. (Hina/AFP) - Papa Ivan PavaoII izrazio je svoju "veliko veselje "nakon oslobađanja dviju Talijankiotetih u Iraku 7. rujna, izjavio je u utorak glasnogovornik VatikanaJoaquin Navarro-Valls.
VATIKAN/RIM/BRUXELLES, 28. rujna 2004. (Hina/AFP) - Papa Ivan Pavao II izrazio je svoju "veliko veselje "nakon oslobađanja dviju Talijanki otetih u Iraku 7. rujna, izjavio je u utorak glasnogovornik Vatikana Joaquin Navarro-Valls.

"Papa je s velikim veseljem primio vijest o oslobađanju dviju talijanskih humanitarnih djelatnica ", rekao je glasnogovornik u izjavi.

Prije dvadeset dana, dan nakon otmice Simone Pari i Simone Torretta, Ivan Pavao II je uputio poziv na oslobađanje svih taoca u Iraku.

Papa je tada molio kako bi dvije Talijanke i ostali oteti u Iraku "bili tretirani s poštovanjem i vraćeni što prije njihovim obiteljima".

Predsjednik Europskog parlamenta Španjolac Josep Borrell je izjavio da je jako "sretan i ganut" nakon oslobođenja dviju talijanskih humanitarki otetih u Iraku.

"To je veliko olakšanje za sve one koji još vjeruju da humanitarni rad zaslužuje poštivanje i podršku", izjavio je Borrelll u priopćenju.

"Njihovo oslobađanje pokazuje da je međunarodna mobilizacija uvjerila otmičare da okončaju to odvratno ucjenjivanje", dodao je predsjednik EP.

On je ponovio pozive na oslobođenje svih taoca u Irkau, posebice dvojice francuskih novinara i britanskog inženjera Ken Bigley, koji je otet 16. rujna s dvojicom Amerikanca koji su pogubljeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙