FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZAGREB ZAUSTAVLJA PRODAJU NEKRETNINA STRANCIMA

ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska je vlada iznijela inicijativuda se od Europske unije u okviru pregovora o pridruživanju zatražidjelomična ili trajna zabrana prodaje hrvatskih nekretnina strancima,piše tršćanski Il Piccolo u rubrici posvećenoj događanjima na područjuIstre, Primorja i Kvarnera tumačeći kako je ta inicijativa pokrenutasa ciljem da se na tržište nekretnina u Hrvatskoj ne pušta strance.
ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska je vlada iznijela inicijativu da se od Europske unije u okviru pregovora o pridruživanju zatraži djelomična ili trajna zabrana prodaje hrvatskih nekretnina strancima, piše tršćanski Il Piccolo u rubrici posvećenoj događanjima na području Istre, Primorja i Kvarnera tumačeći kako je ta inicijativa pokrenuta sa ciljem da se na tržište nekretnina u Hrvatskoj ne pušta strance.

Hrvatska vlada idealnim drži rješenje poput onog primijenjenog u slučaju Malte kojoj je EU dopustio da na dugi rok odgodi otvaranje tržišta nekretnina stranicima, piše list. U Hrvatskoj je prisutan strah je da će kroz koju godinu, posebice duž jadranske obale, stranci kupiti veliki broj kuća i građevinskih zemljišta, objašnjava list i dodaje da se lako mogu zamisliti posljedice takvog razvoja stanja po Hrvate čiji životni standard ne omogućuje masovna ulaganja u nekretnine.

U Hrvatskoj je kupnja nekretnina dopuštena državljanima onih zemlja s kojima je Hrvatska potpisala ugovor o reciprocitetu u tom pitanju, dok pravo na kupnju nemaju primjerice Slovenci, Srbi i Crnogorci te Talijani koji, međutim, mogu kupiti nekretninu kroz jednu mukotrpnu proceduru koja predviđa osnivanje pravnog subjekta u Hrvatskoj koji nekretnine ima pravo kupovati, napominje list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙