FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKA PRIVLAČI BOGATIJE BRITANSKE KUPCE NEKRETNINA

ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Britanci su prvo počeli kupovatinekretnine u Španjolskoj, zatim su se okrenuli Češkoj i novimčlanicama Europske unije, a sada vrebaju povoljne prilike u Hrvatskoji Bugarskoj gdje se za 60.000 eura može kupiti apartmana na plaži,piše u petak londonski The Times u članku o tržištu nekretnina uistočnoj Europi.
ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Britanci su prvo počeli kupovati nekretnine u Španjolskoj, zatim su se okrenuli Češkoj i novim članicama Europske unije, a sada vrebaju povoljne prilike u Hrvatskoj i Bugarskoj gdje se za 60.000 eura može kupiti apartmana na plaži, piše u petak londonski The Times u članku o tržištu nekretnina u istočnoj Europi.

Bugarska, sa svojim skijalištima i crnomorskom obalom, nada se EU-u priključiti 2007. godine zajedno s Rumunjskom, a Hrvatska, koja postaje popularno odredište nautičara, je također službeni kandidat za pridruživanje Uniji, navodi list. Kupci nekretnina u tim zemljama nadaju se da će, zahvaljujući stranim financijskim sredstvima koja pristižu u regiju, naći zakupce među mladim poslovnim ljudima koji će tražiti kvalitetne kuće za iznajmljivanje, objašnjava se u članku.

Ulagači se sada okreću Bugarskoj i Hrvatskoj gdje su cijene niže a zarade veće nego u prijestolnicama novih članica EU-a, piše list no napominje kako su rizici, poglavito na bugarskom tržištu nekretnina, veći.

Hrvatska je vlada ograničila gradnju u priobalju kako bi zaštitila okoliš, što bi moglo ići u prilog ulagačima jer će manja ponuda držati cijene postojanim, nastavlja list i prenosi ocjenu Paula Kepplera iz agencije Croatiansun koji ističe kako bi Hrvatska trebala izbjeći cikluse velikih ulaganja u nekretnine kakvima su ulagači na tržištima poput španjolskog mogli svjedočiti u prošlih 15-20 godina.

"Cijena nekretnina u Hrvatskoj već raste. Premda Croatiansun prodaje stan s jednom spavaćom sobom u Medulinu u Istri za 58,032 eura, stara kamena villa s tri ili četiri spavaće sobe, 2500 četvornih metara okućnice i bazenom stoji 450.000 eura - što i nije baš niska cijena. No ta villa u toskanskom stilu namijenjena je ljudima koji i žive u takvom stilu prije nego li onima koji žele ostvariti brzu zaradu. Amar Sodhi, iz agencije Avatar kaže: 'Dok su mnogi koji kupuju u Bugarskoj privučeni cijenom, oni koji koji gledaju prema Hrvatskoj su bogatiji i pripadnici su srednjeg staleža'", stoji u članku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙