FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomčić: na prvoj sjednici Sabora predložit ćemo da se strancima ograniči kupnja nekretnina

GUDOVAC, 4. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatske seljačke stranke(HSS) Zlatko Tomčić najavio je danas u Gudovcu da će ta stranka naprvoj jesenskoj sjednici Hrvatskog sabora predložiti da se strancimaograniči mogućnost kupnje nekretnina.
GUDOVAC, 4. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić najavio je danas u Gudovcu da će ta stranka na prvoj jesenskoj sjednici Hrvatskog sabora predložiti da se strancima ograniči mogućnost kupnje nekretnina.

HSS se zauzima za više zakonskih promjena koje će predložiti na prvom saborskom zasjedanju, 14. rujna, među ostalim da se strancima ograniči mogućnost kupnje nekretnina u Hrvatskoj, te da u tome prednost dobiju građani Hrvatske, rekao je Tomčić na konferenciji za novinare HSS-a na 12. Međunarodnom stočarskom, gospodarskom i obrtničkom sajmu u Gudovcu.

U skladu sa zahtjevima ugostitelja i vinara HSS je organizirao potpisivanje peticije za vraćanje stare odredbe u Zakon o cestovnom prometu, kojom se dopušta vožnja s 0,5 promila alkohola u krvi. S tim u vezi također će, najavio je Tomčić, na idućem saborskom zasjedanju predložiti izmjenu te zakonske odredbe.

Tomčić ističe da će HSS tražiti da se zakonski potpuno zabrani korištenje ikakva genetski modificiranog sjemena.

Tomčić je kritizirao smanjenje novca iz državnog proračuna za poljoprivredu, a posebice smanjenje poticaja u govedarstvu što je, kažu u HSS-u, izravan udar na seljake.

HSS će, najavio je njegov predsjednik, na idućoj saborskoj sjednici predložiti zakon o uporabi domaćih proizvoda u turizmu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙