FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turistička sezona - zdravstveno vrlo zadovoljavajuća

SPLIT, 28. rujna 2004. (Hina) - Ovogodišnja je turistička sezona, štose tiče poštivanja zdravstvenih standarda, vrlo zadovoljavajuća,ocijenio je danas ravnatelj Zavoda za javno zdravstvoSplitsko-dalmatinske županije dr. Mladen Smoljanović, ističući kako jeljeto prošlo bez većih onečišćenja mora ili epidemija.
SPLIT, 28. rujna 2004. (Hina) - Ovogodišnja je turistička sezona, što se tiče poštivanja zdravstvenih standarda, vrlo zadovoljavajuća, ocijenio je danas ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Mladen Smoljanović, ističući kako je ljeto prošlo bez većih onečišćenja mora ili epidemija.

Rezultati su to dobiveni snimanjem zdravstvenog stanja na dalmatinskoj obali i otocima koje je Ministarstvo zdravstva povjerilo Županijskom Zavodu za javno zdravstvo iz Splita.

Stanje, u odnosu na ono prije nekoliko godina, najviše se popravilo na otocima Dubrovačko-neretvanske županije.

Stručni tim Zavoda za javno zdravstvo na otocima Mljetu, Korčuli, Pelješcu i Elafitima utvrdio je kako je poboljšana zdravstvena oprema, a dobro funkcioniraju i sustavi telemedicine te internetska mreža.

"Na dalmatinskom području već osam godina nije zabilježena niti jedna epidemija, a nije bilo ni pojava dizenterije, žutice, trbušnog tifusa ili neke 'suvremene bolesti', poput legionele, koja se može širiti iz klimatizacijskih sustava, a koje bi bacile mrlju na naš visoki sanitarni standard", kazao je dr. Smoljanović.

Napomenuo je da ni ove sezone u zdravstvenom smislu nije bilo ni jedne pritužbe turističkih agencija.

Ni tjelesne povrede, posebno u prometnim nesrećema, nisu bile zastupljenije nego inače.

"Hrvatska može pružiti vrhunsku zdravstvenu zaštitu primarne medicine i određene specijalističke usluge", rekao je dr. Smoljanović, naglasivši da bi takve informacije trebalo publicirati u svim promidžbenim turističkim materijalima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙