FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BIH TRAŽI PREKID SUDSKOG POSTUPKA PROTIV JELAVIĆA

MOSTAR, 25. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica Bosnei Hercegovine pozvala je u subotu na obustavu sudskoga postupka protivbivšeg čelnika te stranke i člana Predsjedništva BiH Ante Jelavića tejoš četvorice dužnosnika optuženih za zloporabe fondova kojima jeraspolagala Hercegovačka banka, ocjenjujući kako je riječ o "sudskojfarsi" i procesuiranju političkih ideja.
MOSTAR, 25. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine pozvala je u subotu na obustavu sudskoga postupka protiv bivšeg čelnika te stranke i člana Predsjedništva BiH Ante Jelavića te još četvorice dužnosnika optuženih za zloporabe fondova kojima je raspolagala Hercegovačka banka, ocjenjujući kako je riječ o "sudskoj farsi" i procesuiranju političkih ideja.

"Jelavićeva opravdana politička borba za jednaku poziciju hrvatskog naroda u BiH ne smije i ne može biti predmetom sudskih procesa. Pozivamo stoga da se farsa okonča, a odgovorni za nezakonito uhićenje i pritvaranje Ante Jelavića za svoje postupke budu pravično procesuirani i sankcionirani", ističe se u subotnjem priopćenju HDZ-a BiH.

HDZ BiH dodao je kako je riječ o montiranom procesu "koji se vodi izvan svih zakonskih i ustavnih okvira države BiH".

Odvjetnici optuženih Jelavića, bivšeg ministra obrane Miroslava Prce, bivšeg direktora Hercegovina osiguranja Miroslava Rupčića, bivšeg direktora Hercegovačke banke Ivice Karlovića i mostarskog franjevca fra Ivana Ševe zatražili su jučer da se iz sudskog procesa isključe suci i tužitelji koji su stranci jer je Ustavom BiH definirano da moraju biti državljani te zemlje.

HDZ BiH dodaje kako se Jelavić zauzimao za preustroj zemlje, koji sada najavljuje i Visoki međunarodni predstavnik u toj zemlji Paddy Ashdown.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙