FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TIHIĆ OBEĆAO POMOĆ GRAĐANIMA BiH S RADNIM STAŽOM U HRVATSKOJ

SARAJEVO,14. rujna(Hina) - Predsjedatelj Predsjedništva Bosne iHercegovine Sulejman Tihić najavio je u utorak kako će vlasti tezemlje od hrvatske Vlade zatražiti rješavanje statusa građana BiHkoji su prije rata radili u Hrvatskoj a početkom 90-ih godina dobiliotkaze.
SARAJEVO,14. rujna(Hina) - Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić najavio je u utorak kako će vlasti te zemlje od hrvatske Vlade zatražiti rješavanje statusa građana BiH koji su prije rata radili u Hrvatskoj a početkom 90-ih godina dobili otkaze.

Tihić je o ovom problemu u Sarajevu razgovarao s predstavnicima udruge "Ugor" koja okuplja oko šest tisuća državljana BiH koji su dio radnog vijeka proveli u Hrvatskoj a nisu riješili svoja prava iz oblasti socijalne i mirovinske zaštite nakon što su im uručeni otkazi.

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, oni su Tihića informirali da je veliki broj članova UGOR-a u Hrvatskoj radio više od dvadeset godina da bi potom ostali bez ikakvih prava.

Tihić je obećao pomoć tijela vlasti BiH i dodao da će ovo pitanje biti pokrenuto u kontaktima između nadležnih ministarstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙