FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRAVAŠI PODRŽAVAJU USPOSTAVU REPUBLIKE HERCEGOVINE

MOSTAR, 13. rujna 2004. (Hina) - Ujedinjena Hrvatska stranka pravaBiH, koja se za predstojeće lokalne izbore za grad Mostar početkomlistopada prijavila u koaliciji s bosanskohercegovačkim HDZ-om, uponedjeljak je priopćila da podržava uspostavu Republike Hercegovine uokviru države BiH.
MOSTAR, 13. rujna 2004. (Hina) - Ujedinjena Hrvatska stranka prava BiH, koja se za predstojeće lokalne izbore za grad Mostar početkom listopada prijavila u koaliciji s bosanskohercegovačkim HDZ-om, u ponedjeljak je priopćila da podržava uspostavu Republike Hercegovine u okviru države BiH.

Po prijedlogu Ujedinjene HSP BiH Republika Hercegovina imala bi svoje političko i administrativno, kulturno, školsko i gospodarsko središte u Mostaru.

Ujedinjena HSP BiH se zauzima da republika Hercegovina bude podijeljena na četiri kotara (oblasti): Hercegbosanski sa sjedištem u Livnu, Zapadnohercegovački sa sjedištem u Grudama, Humskoneretvanski sa sjedištem u Mostaru i Istočno-hercegovački kotar sa sjedištem u Trebinju.

Formiranje Republike Hercegovine nedavno je predložio i profesor Sveučilišta u Mostaru dr. Božo Žepić koji je ujedno i hrvatski član povjerenstva koje na poticaj međunarodne zajednice razmatra mogućnosti preustroja BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙