FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIVŠI HAŠKI OSUĐENIK KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA ŠAMCA

ŠAMAC, , 25. rujna 2004. (Hina) - Nekadašnji haški zatočenik SimoZarić kandidirao se za gradonačelnika Šamca, a kao prioritet svojepolitike istaknuo je poticanje povratka Hrvata i Bošnjaka u Šamac.
ŠAMAC, , 25. rujna 2004. (Hina) - Nekadašnji haški zatočenik Simo Zarić kandidirao se za gradonačelnika Šamca, a kao prioritet svoje politike istaknuo je poticanje povratka Hrvata i Bošnjaka u Šamac.

"Želim da se svi Bošnjaci i Hrvati vrate u svoje kuće i nadam se da će oni čuti ovu moju poruku", rekao je Zarić kojeg je Tribunal u Haagu zbog etničkog čišćenja osudio na šest godina zatvora. On je od siječnja ove godine na slobodi jer mu je u kaznu uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru.

Zarićevu kandidaturu podržava Socijalistička partija kao i koalicija oporbenih stranaka koju vodi Savez neovisnih socijaldemokrata (SNSD).

"Moramo se ispričati svima koji su propatili i uvjeriti ih da se vrate" izjavio je Simo Zarić na predizbornom skupu.

Od otprilike 33.000 stanovnika, koliko je prije rata u Bosni i Hercegovini živjelo u Šamcu, više od polovice, oko 17.000, bili su Hrvati i Bošnjaci. A 1995., prije okončanja rata u BiH, u gradu je živjelo samo 300 Hrvata i Bošnjaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙