FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MESIĆ POZVAO NA PRIHVAĆANJE EUROPSKIH STANDARDA U BIH

BRČKO, 29. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić u nedjelju je u Brčkom, nakon razgovora s lokalnimčelništvom i supervizorom za to područje, pozvao na jačanje procesaprihvaćanja europskih standarda, istaknuvši kako je Hrvatska predvratima Europske unije što želi i Bosni i Hercegovini.
BRČKO, 29. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić u nedjelju je u Brčkom, nakon razgovora s lokalnim čelništvom i supervizorom za to područje, pozvao na jačanje procesa prihvaćanja europskih standarda, istaknuvši kako je Hrvatska pred vratima Europske unije što želi i Bosni i Hercegovini.

Hrvatski predsjednik u nedjelju je stigao u Brčko, prvu postaju svog jednodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini.

Mesić je podržao aktivnosti lokalnih vlasti Brčkog Distrikta kojim bi se u razvoj gospodarstva Distrikta uključili i gospodarstvenici Republike Hrvatske. Mesić je također govorio o ratnim zločinima koji su počinjeni tijekom posljednjeg rata. Pozvao je na individualizaciju zločina kako bi se raščistili svi zločini iz tog doba.

Međunarodna supervizorica za Brčko, Susan Johnson, pozdravila je dolazak predsjednika Hrvatske i kazala kako je Brčko bitan čimbenik u gospodarskom razvitku regije kojem pripada. Johnson je pozvala sve birače s područja Distrikta, a posebice Hrvate, da izađu na izbore 2. listopada te glasaju po svojoj savjesti.

Brčanski gradonačelnik Branko Damjanac je kazao kako je Distriktu bitan i dogovor oko obrazovanja da bi se brčanski učenici mogli školovati u Republici Hrvatskoj ali i da bi se učenici iz Republike Hrvatske mogli bez ikakvih problema školovati u Brčkom Distriktu. Dajmanac je napomenuo kako je s predsjednikom Mesićem razgovarano i o temi plovnosti rijekom Savom te o manjim procedurama prilikom prelaska državne granice i gospodarskoj suradnji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙