FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIH I RUSIJA PREGOVRAT ĆE O PORAVNANJU DUGOVANJA

Bosna i Hercegovina-RUSIJABIH I RUSIJA PREGOVRAT ĆE O PORAVNANJU DUGOVANJA Bosna i Hercegovina i RuskaFederacija počet će u petak ili ponedjeljak pregovore o poravnanjuprijeratnih ruskih dugovanja i ratnih dugovanja BiH za isporučeniplin, potvrdila je u četvrtak ministrica financija i riznice u Vijećuministara BiH Ljerka Marić.

/SARAJEVO, 26. kolovoza 2004.(Hina) -

Bosna i Hercegovina i Ruska Federacija počet će u petak ili ponedjeljak pregovore o poravnanju prijeratnih ruskih dugovanja i ratnih dugovanja BiH za isporučeni plin, potvrdila je u četvrtak ministrica financija i riznice u Vijeću ministara BiH Ljerka Marić.

Na konferenciji za novinare u Sarajevu nakon sjednice Vijeća ministara u četvrtak Marić je rekla kako će se razgovori voditi nakon što se završe pregovori pet nasljednica - zemalja bivše Jugoslavije i Ruske Federacije o sukcesiji, odnosno potraživanjima BiH prema Ruskoj Federaciji.

"To su dugotrajni pregovori, ali najvažnije je da se počne utvrđivati dinamika", rekla ja ministrica Marić. Prema njezinim riječima Vijeće ministara BiH nije utvrdilo konačnu platformu za razgovore.

Marić nije precizirala iznos ruskoga dug.

Istodobno visina bosanskohercegovačkog duga procjenjuje se na 104.8 milijuna maraka (oko 400 milijuna kuna).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙