FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

suđenje optuženima iz zabočke kreditno-štedne zadruge

ZLATAR, 23. rujna 2004. (Hina) - Na Županijskom sudu u Zlataru danasje počelo ponovno suđenje Sonji Detoni-Kužnar (45) i Rudolfu Mikuljanu(55), ekonomistici i direktoru Zagorske kreditno-štedne zadruge uZaboku.
ZLATAR, 23. rujna 2004. (Hina) - Na Županijskom sudu u Zlataru danas je počelo ponovno suđenje Sonji Detoni-Kužnar (45) i Rudolfu Mikuljanu (55), ekonomistici i direktoru Zagorske kreditno-štedne zadruge u Zaboku.

Od prošle je rasprave, naime, prošlo više od dva mjeseca, pa su optuženici u ponovnu očitovanju o krivnji izjavili da nisu krivi, a s pristankom stranaka pročitani su svi provedeni dokazi od prve rasprave u veljači ove godine.

Sonja Detoni-Kužnar je optužena da je 30. listopada 1995. kao direktorica tvrtke Zagos d.o.o. umjesto poduzeća Proma športa Mikuljanu isplatila 60.000 njemačkih maraka u kunskoj protuvrijednosti, iako mu je to poduzeće navodno dugovalo samo 20 tisuća maraka.

Time je Mikuljan, kaže se u optužnici, nepripadno stekao 143.000 kuna. Direktorica S. D. Kužnar tereti se i da je 15. ožujka 1997. neosnovano poduzeću Trgofarmu otpisala 123.320 kuna duga te optužena za zloporabu položaja i ovlasti te zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, a Rudolf Mikuljan da ju je na to poticao.

Sudsko vijeće pregledalo je i dostavljenu dokumentaciju zagrebačkoga Trgovačkog suda o inkriminiranim poslovim.

Suđenje se nastavlja u petak obranom optuženika, a idući se tjedan očekuju završni govori optužbe i obrane te izricanje nepravomoćne presude.

(Hina) xkra yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙