FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVJEDOK POTVRDIO DA JE PUŠKU ZA ATENTAT NABAVIO LEGIJA

BEOGRAD,13. rujna 2004.(Hina) - U nastavku suđenja optuženima zaubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, svjedok Nenad Šare,bivši pripadnik raspuštene Jedinice za specijalne operacije MUP-aSrbije(JSO) i bivši šef osobnog osiguranja prvooptuženog MiloradaUlemeka (Lukovića) Legije, ponovio je svoje tvrdnje iz istrage da jepušku "Hekler und Koch" kojom je ubijen premijer, nabavio Ulemek, teda je puška po njegovu nalogu predana Zvezdanu Jovanoviću, takođerpripadniku JSO, optuženom da je ubio premijera i ranio njegova osobnogčuvara.
BEOGRAD,13. rujna 2004.(Hina) - U nastavku suđenja optuženima za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, svjedok Nenad Šare, bivši pripadnik raspuštene Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije(JSO) i bivši šef osobnog osiguranja prvooptuženog Milorada Ulemeka (Lukovića) Legije, ponovio je svoje tvrdnje iz istrage da je pušku "Hekler und Koch" kojom je ubijen premijer, nabavio Ulemek, te da je puška po njegovu nalogu predana Zvezdanu Jovanoviću, također pripadniku JSO, optuženom da je ubio premijera i ranio njegova osobnog čuvara.

Ulemek je, tvrdi Šare, nabavio pušku i držao je u svojoj kući na vidnom mjestu. Potom ju je on preuzeo i po Ulemekovom nalogu predao Lazaru Nikiću, također članu Ulemekovog osiguranja, koji ju je, također po Ulemekovom naređenju, dao drugooptuženom Jovanoviću.

Navode svjedoka Šarea opovrgnuo je potom ispitani svjedok Lazar Nikić, a obojica su pri suočavanju ostali pri svojim tvrdnjama.

Nenad Šare, "običan" svjedok u postupku protiv optuženih za ubojstvo premijera Đinđića, ima status svjedoka-suradnika na suđenju za ubojstvo bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića, u kojem je Milorad Ulemek Legija također prvooptuženi. Šare je svjedok-suradnik postao zahvaljujući činjenici da je u vrijeme policijske akcije "Sablja", provedene nakon atentata na premijera, odveo policiju na Frušku goru i pokazao mjesto gdje je zakopan oteti Stambolić, kojega su ubili pripadnici Jedinice za specijalne operacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙