FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČETVORICI GENERALA SUĐENJE ISKLJUČIVO U DEN HAAGU

BEOGRAD,9. rujna 2004.(Hina) - Međunarodni kazneni sud u Den Haaguuopće ne razmatra mogućnost da srbijanskom pravosuđu ustupi suđenječetvorici vojnih i policijskih generala, optuženih za ratne zločine naKosovu 1999. godine, izjavila je u četvrtak novinarima predstavnica zamedije beogradskog Ureda tog suda Alexandra Milenov.
BEOGRAD,9. rujna 2004.(Hina) - Međunarodni kazneni sud u Den Haagu uopće ne razmatra mogućnost da srbijanskom pravosuđu ustupi suđenje četvorici vojnih i policijskih generala, optuženih za ratne zločine na Kosovu 1999. godine, izjavila je u četvrtak novinarima predstavnica za medije beogradskog Ureda tog suda Alexandra Milenov.

Po njenim riječilma, predsjednik Haškog suda Theodor Meron je u utorak u razgovoru s ministrom za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore i predsjednikom Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom Rasimom Ljajićem izjavio da je "neumjesno" razgovarati o ustupanju nekih predmeta domaćem pravosuđu "u trenutku kad Srbija i Crna Gora ne surađuju s Haškim sudom".

Haški sud neće zatvoriti vrata sve dok ne okonča sva suđenja, među kojima je i suđenje četvorici optuženih generala, kazala je Milenov, dodajući da "svi srbijanski političari koji govore drukčije zavaravaju domaću javnost".

Ministar Ljajić je Televiziji B92 izjavio da mu je predsjednik Haaškog suda kazao da bi Haški sud u slučaju da " SCG izruči Ratka Mladića mogao razgovarati o ustupanju nekih predmeta, ali nisu spominjana četvorica generala".

Haški sud je prošle godine otpečatio optužnice protiv generala Vojske SCG Nebojše Pavkovića i Vladimira Lazarevića, te policijskih generala Sretena Lukića i Vlastimira Đorđevića, koji je jedini nedostupan domaćim vlastima, jer se navodno nalazi u Rusiji.

Premijer Vojislav Koštunica prije nekoliko dana je pozvao optužene generale, kao i odbjegle haške optuženike Ratka Mladića i Gorana Hadžića, da se dobrovoljno predaju Haškom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙