FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NASTAVAK SUĐENJA ZA UBOJSTVO ĐINĐIĆA 1. STUDENOGA

BEOGRAD,15. rujna(Hina) - Suđenje optuženima za ubojstvo srbijanskogpremijera Zorana Đinđića u Specijalnom sudu za borbu protivorganiziranog kriminala u Beogradu u srijedu je prekinuto te će bitinastavljeno 1. studenoga.
BEOGRAD,15. rujna(Hina) - Suđenje optuženima za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića u Specijalnom sudu za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu u srijedu je prekinuto te će biti nastavljeno 1. studenoga.

Na glavnoj raspravi koja je trajala proteklih desetak dana, prvooptuženi Milorad Ulemek Legija, bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, ponovio je svoju tvrdnju da niti on, niti bilo koji pripadnik njegove jedinice nisu povezani s atentatom na premijera.

Bivši šef njegovog osiguranja Nenad Šare zvani Škene, koji je svjedočio u ovom dijelu glavne rasprave, izjavio je da je pušku kojom je ubijen premijer nabavio i čuvao prvooptuženi Ulemek, te da je ona po Ulemekovom nalogu predana Zvezdanu Jovanoviću, također pripadniku Jedinice, optuženom da je ubio premijera Đinđića.

Suđenje se nastavlja 1. studenoga, jer se u zgradi Specijalnog suda u međuvremenu održavaju suđenja za ubojstvo bivšeg predsjednika Srbije, za što je prvooptuženi također Milorad Ulemek Legija, te suđenje optuženima za zločin na Ovčari kod Vukovara 1991. godine.

Do nastavka suđenja optuženima za atentat na premijera Đinđića, očekuje se i izručenje Dejana Milenkovića Bagzija, koji je optužen za sudjelovanje u atentatu na premijera te pokušaj atentata na premijera kamionom u veljači 2003. godine. Milenković je uhićen u Grčkoj prije mjesec i pol dana, te su grčke vlasti prihvatile zahtjev nadležnih organa Srbije i Crne Gore za njegovo izručenje, ali je Milenković uložio žalbu na tu odluku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙