FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAČKA NOVA NAFTNA POLITIKA ISTIČE RADIKALNE PROMJENE

NIKOZIJA, 13. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Irački premijer Iyad Allawizatražio je od novoutemeljenog Vrhovnog vijeća za naftnu politiku dapripremi za usvajanje Vijeću ministara široke smjernice za reviziju iodobravanje naftne politike te zemlje, stoji u danas objavljenomPregledu bliskoistočnog gospodarstva.
NIKOZIJA, 13. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Irački premijer Iyad Allawi zatražio je od novoutemeljenog Vrhovnog vijeća za naftnu politiku da pripremi za usvajanje Vijeću ministara široke smjernice za reviziju i odobravanje naftne politike te zemlje, stoji u danas objavljenom Pregledu bliskoistočnog gospodarstva.

Ta tjedna publikacija, koja izlazi na Cipru, objavila je da je Allawi stavio poseban naglasak na ubrzanje naftne proizvodnje i povećanje naftnih prihoda, te istaknuo četiri glavna principa nove iračke naftne politike.

Oni uključuju povlačenje vlade iz izravnog upravljanja komercijalnim kompanijama, uz održavanje uloge u području odlučivanja i regulacije te utemeljenja Iračke nacionalne naftne kompanije za obnovu i vođenje poslovanja na postojećim naftnim i plinskim poljima. Također, uključuju otvaranje neiskorištenih područja za ulaganja, poput stranih investicija, te dodjela iračkom privatnom sektoru značajne ili prevladavajuće uloge u budućem razvoju gotovo svih aspekata naftnog poslovanja u toj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙