FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSKI MINISTAR FINANCIJA OBEĆAO TRANSPARENTNU PRODAJU JUKOSA

MOSKVA, 13. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Ruski ministar financijaAleksej Kudrin obećao je da će prodaja imovine kako bi se podmirioporezni dug posrnule naftne kompanije Jukos biti transparentna i potržišnim principima, izvijestio je danas The Financial Times.
MOSKVA, 13. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Ruski ministar financija Aleksej Kudrin obećao je da će prodaja imovine kako bi se podmirio porezni dug posrnule naftne kompanije Jukos biti transparentna i po tržišnim principima, izvijestio je danas The Financial Times.

"Država će učiniti sve moguće kako bi osigurala da se sporazum provede u skladu sa zakonom, apsolutno transparentno i na tržišno orijentiran način", kazao je.

Jukosovi problemi započeli su prije gotovo godinu dana uhićenjem ključnih dioničara i utvrđivanjem poreznih dugova kompanije, koja proizvodi otprilike petinu ukupne ruske naftne proizvodnje. Analitičari tvrde da su ti slučajevi protiv Jukosa i njegovih vlasnika dizajnirani u Kremlju kako bi se kaznio njegov osnivač, Mikhail Hodorkovsky, zbog njegovih političkih ambicija.

Kudrin je kazao za Financial Times da je sugestija kako bi Jukos trebao biti gurnut u stečaj, na što iz kompanije neprestano upozoravaju, samo mit. Također je kazao da vlasti trebaju biti otvorenije u procesu donošenja odluka, no da su problemi s Jukosom tek manje značajan faktor u obnovljenom bijegu kapitala iz Rusije, pri čemu valutni tečaj i međunarodne kamatne stope imaju veći značaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙