FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKI TOTAL KUPUJE UDJEL U RUSKOM NOVATEKU

PARIZ, 22. rujna 2004. (Hina/AFP) - Francuska naftna grupacija Totalizvijestila je danas da je potpisala ugovor o kupnji 25 posto udjelaplus jednu dionicu u ruskom proizvođaču prirodnog plina Novatek, neobjavivši pritom financijske uvjete toga sporazuma.
PARIZ, 22. rujna 2004. (Hina/AFP) - Francuska naftna grupacija Total izvijestila je danas da je potpisala ugovor o kupnji 25 posto udjela plus jednu dionicu u ruskom proizvođaču prirodnog plina Novatek, ne objavivši pritom financijske uvjete toga sporazuma.

"Total je potpisao ugovor kojim su određeni uvjeti njegove kupnje 25 posto udjela plus jednu dionicu u ruskom proizvođaču plina Novatek", navodi se u priopćenju te francuske kompanije.

Po pisanju francuskog poslovnog dnevnika Les Echos, Total će kupiti do 25 posto udjela u Novateku za manje od milijardu dolara (811,9 milijuna eura).

Novatek, osnovan 1994, posluje na tri plinska polja u Rusiji, s dokazanim ili dokazivim rezervama koje su ekvivalentne iznosu od oko četiri milijarde barela nafte, objavio je Total.

"Total će donijeti svoje stručno znanje na područje proizvodnje, transporta i prerade ugljikovodika, što će osigurati, pod najboljim uvjetima, nastavak rasta u proizvodnji ugljikovodika i izgradnju novih prerađivačkih postrojenja u Rusiji", izjavio je izvršni direktor Totala Thierry Desmarest.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙