FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: seminar "Nacionalne manjine u lokalnoj zajednici"

DUBROVNIK, 22. rujna 2004. (Hina) - U Dubrovniku je danas održanseminar "Nacionalne manjine u lokalnoj zajednici" koji su zajedničkiorganizirali Ured za nacionalne manjine i Savjet za nacionalne manjineRepublike Hrvatske.
DUBROVNIK, 22. rujna 2004. (Hina) - U Dubrovniku je danas održan seminar "Nacionalne manjine u lokalnoj zajednici" koji su zajednički organizirali Ured za nacionalne manjine i Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Dubrovački seminar, nakon onog održanog u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, treći je po redu od 20-ak edukativnih seminara koje provodi Ured za nacionalne manjine Vlade RH.

Skup je okupio 20-ak predstavnika nacionalnih manjina iz Dubrovnika, predstavnike Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika, a među sudionicima bili su i predsjednik i potpredsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer i prof. dr. Siniša Tatalović.

Kada je grad Dubrovnik u pitanju, postoji duga tradicija tolerancije i poštivanja zaštite nacionalnih manjina koja datira još u daleku prošlost u 13. stoljeće kada su u Dubrovnik došli prvi Židovi i Romi, kazao je zamjenik gradonačelnice Antun Kisić i istaknuo kako se suradnja između gradske uprave i predstavnika nacionalnih manjina odvija izuzetno dobro i u povoljnom smjeru.

Predstavnica Ureda za nacionalne manjine hrvatske Vlade Milena Klajner rekla je da, kada su u pitanju prava nacionalnih manjina, Hrvatska ima vrlo visoke domete, a sustav sudjelovanja manjina u procesu odlučivanja, kakav je na snazi u našoj zemlji, ne postoji niti u jednoj zemlji Euorpske unije, osim u Mađarskoj koja ima manjinsku samoupravu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙