FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POSLOVANJE SA HONG KONGOM

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Osnovni cilj seminara pod nazivom"Hong Kong - Vaš partner za poslovanje s Kinom", koji se danas održavau sklopu Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma, je pružitiinformacije hrvatskim tvrtkama o mogućnostima i prednostima poslovanjas NR Kinom, ali i Dalekim istokom u cjelini.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Osnovni cilj seminara pod nazivom "Hong Kong - Vaš partner za poslovanje s Kinom", koji se danas održava u sklopu Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma, je pružiti informacije hrvatskim tvrtkama o mogućnostima i prednostima poslovanja s NR Kinom, ali i Dalekim istokom u cjelini.

Istaknuto je to na konferenciji za novinare koju su organizatori seminara Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Savjet za razvoj trgovine Hong Konga (Hong Kong Trade Development Council -HKTDC) održali uoči njegova početka.

Ovim se seminarom, kazao je Miroslav Karamarković iz HGK, želi informirati mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj o poslovnim mogućnostima u Hong Kongu te o uslugama koje nudi taj Savjet.

Hrvatsko tržište iskazuje pozitivan trend rasta i pravi je trenutak da se poslovni kontakti osim s Europom intenziviraju i prema Kini, istaknuo je.

Regionalna direktorica sa srednju i istočnu Europu HKTDC-a Lora Buscher istaknula je kako Hong Kong zauzima poziciju vodećeg centra na međunarodnom planu za nabavu visokovrijedne robe široke potrošnje te kako je hrvatsko tržište od sve većeg značaja za Hong Kong.

Naime, u svjetlu očekivanog ulaska Hrvatske u EU 2007. godine otvaraju se vrlo dobre perspektive za budućnost, kazala je.

Dodala je kako je cilj današnjeg seminara pokazati hrvatskim poduzetnicima kako se učinkovito i uz najmanji mogući rizik mogu stvoriti kanali nabave putem Hong Konga i područja oko delte rijeke Zhu Jiang.

Također, kazala je Buscher, želimo potaknuti i ohrabriti hrvatske tvrtke da učine prvi korak te im pokazati kako im Hong Kong može koristiti kao odskočna daska za prodor na tržište Kine i Dalekog istoka.

Hrvatska je u 2003. godini iz Hong Konga uvezla roba u vrijednosti od 31 milijun američkih dolara, što je porast od 35,8 posto prema 2002. godini. U uvozu su najviše zastupljena računala i ugradbeni dijelovi za računala, uredski strojevi, igračke itd. Istodobno, Hrvatska je lani izvezla u Hong Kong roba za milijun dolara i to pretežno krzno, kožu, proizvode od drva, čelika te optiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙