FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAVRŠEN SEMINAR ZA CARINikE I GRANIČNE POLICajce

ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Na poticaj Uprave za zaštitu prirodeMinistarstva kulture, mjerodavne za provedbu Konvencije o međunarodnojtrgovini ugroženim vrstama divlje flore i faune (CITES), u Valbandonuje održan CITES, seminar za carinu i graničnu policiju, priopćio jekabinet ministar kulture.
ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Na poticaj Uprave za zaštitu prirode Ministarstva kulture, mjerodavne za provedbu Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje flore i faune (CITES), u Valbandonu je održan CITES, seminar za carinu i graničnu policiju, priopćio je kabinet ministar kulture.

Seminar je održan u suradnji s Carinskom upravom Ministarstva financija, Ministarstvom unutarnjih poslova te uz pomoć stručnjaka danske savjetodavne agencije "Be-eco Tours&Consult", a nazočilo mu je 12 predstavnika granične policije, 10 predstavnika carine i tri inspektora zaštite prirode.

Polaznici seminara izviješćeni su o nadzoru trgovine divljim vrstama, osnovnim načelom i primjeni Konvencije u zemljama EU-a, ulozi mjerodavnih tijela i posebno ulozi carine i policije u otkrivanju "Wild life kriminala".

Sudionici su sudjelovali u radu "rješavanjem slučajeva" nadzora pošiljke životinja i biljaka identifikacijom vrsta s kojima se najčešće trguje, upućeni su u primjerke kojima se u svijetu često trguje i postupak sa zaplijenjenim primjercima životinja i biljaka.

Predavači su bili Birgith Sloth i Lars Eriksen iz Danske savjetodavne agencije.

Kratak pregled uloge i djelovanja tijela za provedbu CITES-a u Hrvatskoj dali su predstavnici Uprave za provedbu CITES-a Zavoda za ornitologiju HAZU-a, Inspekcije zaštite prirode, MUP-a i Carinske uprave.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙