FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihvaćena ostavka prodekanice Medicinskog fakulteta u Rijeci

RIJEKA, 21. rujna 2004.(Hina) - Znanstveno-nastavno vijeće riječkogaMedicinskog fakulteta na današnjoj je izvanrednoj sjednici prihvatiloostavku dr. Dragice Bobinac, prodekanice za nastavu i predsjednicePovjerenstva za upise studenata.
RIJEKA, 21. rujna 2004.(Hina) - Znanstveno-nastavno vijeće riječkoga Medicinskog fakulteta na današnjoj je izvanrednoj sjednici prihvatilo ostavku dr. Dragice Bobinac, prodekanice za nastavu i predsjednice Povjerenstva za upise studenata.

Dr. Bobinac je kazala da je pogriješila pri pokušaju upisa Hrvoja Kujundžića na taj fakultet. Iznoseći slijed tog događaja zbog kojeg je podnijela ostavku, istaknula je da je Kujundžić netom prije upisa u ljetnom roku donio dokument kojim se potvrđuje da je njegov otac hrvatski branitelj, prijavivši se tako na upis u tzv. listu B Medicinskog fakulteta.

Ta lista namijenjena je za upis kandidata iz dijaspore, hrvatskih branitelja, djece invalida ili civilnih žrtava Domovinskog rata i slično, ali ne i za upis djece hrvatskih branitelja. Bobinac je navela da je u brzini previdjela tu činjenicu te proslijedila dokument upisnom povjerenstvu sugerirajući da se Kujundžić upiše na "listu B". Dodala je da je fakultetsko Tajništvo utvrdilo da u Kujundžićevoj upisnoj dokumentaciji nema potrebna dokumenta i da je taj slučaj kanila riješiti na jesen, ali je prije toga izišao u javnost, nakon čega je Kujundžić (sin pomoćnika ministra zdravstva Milana Kujundžića) ispisan s fakulteta.

Osim toga na današnjoj se sjednici govorilo o ovogodišnjoj politici razredbenog postupka koju su brojni članovi Vijeća ocijenili lošom, napose zbog niska kriterija razredbenog testa te činjenice da je upis na riječki fakultet bio zadnji među medicinskim fakultetima u Hrvatskoj pa su na nj upisani brojni kandidati koji nisu primljeni na fakultetima u Zagrebu, Splitu i Osijeku. Članovi vijeća tvrdili su da to bitno ruši ugled riječkog fakulteta te da se upisuju loši studenti.

Dr. Dragica Bobinac u izvješću o upisima rekla je kako je namjera bila da se na upise na riječki Medicinski fakultet odazove što više kandidata tvrdeći da se godinama smanjuje zanimanje za studiranjem na tom fakultetu, ustvrdivši da je prosjek ocjena upisanih studenata dobar.

Dekan dr. Miljenko Kapović nije se složio s tvrdnjama o lošoj politici razredbenog postupka, rekavši kako je moguće da test kandidatima na drugim fakultetima "nije legao", a da u Rijeci jest. Istaknuo je da je postupak proveden ispravno, da treba izdvojiti slučaj Kujundžića te da upisane studente ne bi trebalo negativno etiketirati i prije početka studiranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙